Polievka z pečeného cesnaku a cíceru

Polievka z pečeného cesnaku a cíceru

Tento pokrm je neuveriteľne jednoduchý. Pečenie cesnaku je na tom ten časovo najnáročnejší krok. Potom iba zarestujete cícer a cibuľu, pridáte vývar a soľ a na stole máte chuťovo vyvážené a výživné jedlo.

Ingrediencie

  • 2 hlavy cesnaku, s odkrojenými vrškami, aby boli vidieť strúčiky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja a trochu navyše
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 plechovky cíceru, scedené a opláchnuté
  • 5 šálok zeleninového vývaru
  • 1/2 čajovej lyžičky soli a ďalšie podľa chuti
  • mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • podľa potreby 1-2 lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • 4-5 šálok nasekaného špenátu, mangoldu, kelu, brokolice alebo inej listovej zeleniny

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Hlavy cesnaku zľahka pokvapkajte olivovým olejom.
  3. Každú hlavu zabaľte do alobalu a pečte cca 45 minút.
  4. Olivový olej zohrejte vo veľkom hrnci na strednom ohni.
  5. Pridajte cibuľu.
  6. Varte 5-7 minút za častého miešania alebo pokiaľ nie je cibuľa mäkká.
  7. Pridajte cícer, vývar, soľ a korenie.
  8. Cícer a vývar preneste do výkonného mixéra.
  9. Opečené strúčiky cesnaku vytlačte z oboch hláv aj do mixéra.
  10. Mixujte, kým nebude zmes hladká.
  11. Polievku preložte späť do hrnca a varte.
  12. Pridajte zeleninu a varte ďalších 7-10 minút, alebo pokiaľ nebude zelenina krásne jemná.
  13. Primiešajte citrónovú šťavu.
  14. Ochutnajte, dochuťte podľa chuti a podávajte!
Polievka s cícerom, pečeným cesnakom a listovou zeleninou servírovaná v miske s pečivom.
www.thefullhelping.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.