Tento taliansky dip obsahuje krémové fazule cannellini, sušené paradajky, smotanový syr, citrónovú šťavu, veľa cesnaku a čerstvej bazalky a trochu chilli. Je skvele chuťovo vyvážený a má úžasnú konzistenciu. Fantázia!
Ingrediencie
- 430 g fazule cannellini
- šťava z 1 citróna
- 110 g krémového syra, zmäkčeného na izbovú teplotu
- 1/3 šálky čerstvej bazalky a ďalšie na ozdobu
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané nahrubo
- 230 g sušených paradajok, balených v oleji
- červené chilli podľa chuti
- soľ a čierne korenie, podľa chuti
Postup
- V miske kuchynského robota zmiešajte fazuľu cannellini, citrónovú šťavu, smotanový syr, bazalku, cesnak a polovicu sušených paradajok.
- Spracujte do hladka a podľa potreby pridajte olej zo sušených paradajok, kým nebude dip hladký.
- Ochutnajte a dochuťte drveným čili, soľou a čiernym korením.
- Pokiaľ chcete, pridajte do dipu ďalšie sušené paradajky.
- Preložte dip do plytkej servírovacej misky, nakrájajte zvyšné sušené paradajky a položte nimi dip.
- Ozdobte lístkami bazalky a podávajte.