Dip zo sušených paradajok a pečeného baklažánu

Dip zo sušených paradajok a pečeného baklažánu

Táto nátierka je krémová, jemná a najlepšia je, keď ju budete podávať s teplým chrumkavým talianskym chlebom alebo na panini. Spojenie sušených paradajok a pečeného baklažánu je úplne geniálne!

Ingrediencie

  • 2 stredné, pevné baklažány
  • 1 pohár (200 g) sušených paradajok v olivovom oleji, scedených
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice paradajkového pretlaku zmiešané s 1 šálkou vody
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1/2 až 1 čajová lyžička vločiek červeného chilli
  • 2 čajové lyžičky kapar, scedených (voliteľne)
  • 1/4 šálky nasekaných čiernych olív (voliteľne)

Postup

  1. Predhrejte rúru na 190 stupňov C.
  2. Odrežte konce baklažánov, potom baklažány nakrájajte na 2,5 cm kocky a vložte do pekáča s vekom.
  3. Vložte sušené paradajky, cesnak, paradajkový pretlaku s vodou, soľ, korenie, čili vločky a voliteľne kapary a olivy do malého kuchynského robota a pulzujte, kým nebude všetko zmiešané.
  4. Paradajkovú zmes dajte na kocky baklažánu a premiešajte.
  5. Pečte baklažán v zakrytom pekáči 30 minút, potom dobre premiešajte a pečte ďalších 30 minút.
  6. Znovu premiešajte a vráťte do rúry, kým nie je baklažán mäkký, asi na 20 minút.
  7. Nechajte baklažánovú zmes zakrytú, kým nedosiahne izbovú teplotu.
  8. Ochutnajte a podľa potreby dokoreňte.
  9. Podávajte s plátkami talianskeho chrumkavého chleba.
Paradajková nátierka s pečeným baklažánom servírovaná v miske s lyžicou a plátkami pečiva.
www.italianfoodforever.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.