Príprava tohto luxusného dipu trvá iba pár minút a stane sa vašim obľúbeným. Kombinácia sušených paradajok, ančovičiek a pečeného cesnaku je úplne dokonalá!
Ingrediencie
- ¾ šálky sušených paradajok v oleji
- 7 strúčikov pečeného cesnaku (alebo 2 strúčiky surového)
- 3 filety z ančovičiek
- ½ šálky olivového oleja
- 1-2 štipky soli
- 1 štipka cukru (voliteľne)
- listy čerstvej bazalky na ozdobu
Postup
- Zmiešajte sušené paradajky (bez toho, aby ste z nich scedili olej), pečený cesnak a filety z ančovičiek v miske kuchynského robota a niekoľko sekúnd spracovávajte.
- Zmes nebude úplne hladká, ale kúsky paradajok by mali byť veľmi jemné a cesnak a ančovičky úplne rozmixované.
- Zmes preložte do malej panvice a 2 – 3 minúty zahrievajte na strednú teplotu.
- Dosoľte podľa vášho vkusu.
- Počas zahrievania zmesi v panvici pridajte štipku cukru.
- Vypnite oheň, preložte do misky a vmiešajte olivový olej.
- Podávajte s teplým chrumkavým chlebom a ozdobené čerstvými listami bazalky.