Paradajková nátierka s ančovičkami

Paradajková nátierka s ančovičkami

Príprava tohto luxusného dipu trvá iba pár minút a stane sa vašim obľúbeným. Kombinácia sušených paradajok, ančovičiek a pečeného cesnaku je úplne dokonalá!

Ingrediencie

  • ¾ šálky sušených paradajok v oleji
  • 7 strúčikov pečeného cesnaku (alebo 2 strúčiky surového)
  • 3 filety z ančovičiek
  • ½ šálky olivového oleja
  • 1-2 štipky soli
  • 1 štipka cukru (voliteľne)
  • listy čerstvej bazalky na ozdobu

Postup

  1. Zmiešajte sušené paradajky (bez toho, aby ste z nich scedili olej), pečený cesnak a filety z ančovičiek v miske kuchynského robota a niekoľko sekúnd spracovávajte.
  2. Zmes nebude úplne hladká, ale kúsky paradajok by mali byť veľmi jemné a cesnak a ančovičky úplne rozmixované.
  3. Zmes preložte do malej panvice a 2 – 3 minúty zahrievajte na strednú teplotu.
  4. Dosoľte podľa vášho vkusu.
  5. Počas zahrievania zmesi v panvici pridajte štipku cukru.
  6. Vypnite oheň, preložte do misky a vmiešajte olivový olej.
  7. Podávajte s teplým chrumkavým chlebom a ozdobené čerstvými listami bazalky.
Dip zo sušených paradajok s ančovičkami servírovaný v miske a ozdobený čerstvou bazalkou s vedľa položenou lyžicou a čerstvou bagetou.
www.lemonsandanchovies.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.