Naservírujte na stôl krekry a ponorte ich do tohto delikátneho dipu, ktorý je neuveriteľne návykový vďaka kombinácii póru, čedaru a piva!
Ingrediencie
- 1 pór, biela a svetlo zelená časť
- 2 lyžice masla
- 1/4 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 230 g krémového syra, zmäkčeného
- 200 g bieleho čedaru, nastrúhaného
- 1/4 šálky majonézy
- 4 polievkové lyžice vášho obľúbeného tmavého piva
Postup
- Predhrejte si rúru na 200 ° Celzia.
- Pór olúpte, rozpolte a nakrájajte na polmesiačiky.
- Plátky póru dajte do misky s vodou a krúživými pohybmi ich rozdrobte prstami.
- Piesočnatá špina spadne na dno.
- Odstráňte nečistoty, sceďte a osušte.
- V malej panvici na strednom plameni rozpustite maslo.
- Akonáhle sa rozpustí, pridajte čistý pór.
- Restujte do zmäknutia, asi 10 minút.
- Dochuťte soľou a korením a panvicu zložte z ohňa.
- V samostatnej miske zmiešajte krémový syr, majonézu, dve tretiny nastrúhaného čedaru a pivo.
- Pridajte orestovaný pór a miešajte do hladka.
- Do rovnakej malej panvice vhodnej do rúry rozprestrite pórový dip a posypte zvyšným strúhaným syrom.
- Pečte v predhriatej rúre 20–25 minút, alebo pokiaľ dip nebude ľahko zlatistý.
- Pred podávaním nechajte dip vychladnúť.
Pozrite sa aj na naše recepty na nivovú nátierku v 6 variantoch. Syrová pochúťka pre všetky príležitosti!