Pečený pórový dip s čedarom

Pečený pórový dip s čedarom

Naservírujte na stôl krekry a ponorte ich do tohto delikátneho dipu, ktorý je neuveriteľne návykový vďaka kombinácii póru, čedaru a piva!

Ingrediencie

  • 1 pór, biela a svetlo zelená časť
  • 2 lyžice masla
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 230 g krémového syra, zmäkčeného
  • 200 g bieleho čedaru, nastrúhaného
  • 1/4 šálky majonézy
  • 4 polievkové lyžice vášho obľúbeného tmavého piva

Postup

  1. Predhrejte si rúru na 200 ° Celzia.
  2. Pór olúpte, rozpolte a nakrájajte na polmesiačiky.
  3. Plátky póru dajte do misky s vodou a krúživými pohybmi ich rozdrobte prstami.
  4. Piesočnatá špina spadne na dno.
  5. Odstráňte nečistoty, sceďte a osušte.
  6. V malej panvici na strednom plameni rozpustite maslo.
  7. Akonáhle sa rozpustí, pridajte čistý pór.
  8. Restujte do zmäknutia, asi 10 minút.
  9. Dochuťte soľou a korením a panvicu zložte z ohňa.
  10. V samostatnej miske zmiešajte krémový syr, majonézu, dve tretiny nastrúhaného čedaru a pivo.
  11. Pridajte orestovaný pór a miešajte do hladka.
  12. Do rovnakej malej panvice vhodnej do rúry rozprestrite pórový dip a posypte zvyšným strúhaným syrom.
  13. Pečte v predhriatej rúre 20–25 minút, alebo pokiaľ dip nebude ľahko zlatistý.
  14. Pred podávaním nechajte dip vychladnúť.
Pečená prílohová omáčka z čedaru, póru a piva servírovaná v miske.
www.simplyscratch.com

Pozrite sa aj na naše recepty na nivovú nátierku v 6 variantoch. Syrová pochúťka pre všetky príležitosti!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.