Pikantná omáčka z pečených červených paprík

Pikantná omáčka z pečených červených paprík

Toto je presne ten dip, ktorý raz ochutnáte a stane sa vašim obľúbeným receptom, ktorý budete pripravovať znova a znova. Je totiž neuveriteľne jednoduchý na prípravu a pritom plný luxusných chutí. Krémový syr, slaná feta, papričky, cesnak a chipotle – to všetko vytvára nezabudnuteľnú kombináciu!

Ingrediencie

  • 170 g fety, rozdrobené
  • 110 g krémového syra, zmäkčeného na izbovú teplotu
  • 4 pečené červené papričky, zbavené kože a semien (môžete použiť nakladané pečené papriky, ak ich opláchnete a scedíte)
  • 2 strúčiky cesnaku, lisované
  • 1 lyžička konzervovaného chipotle v adobo, nasekaného
  • petržlenová vňať, na ozdobu (voliteľne)

Postup

  1. V kuchynskom robote zmiešajte fetu a krémový syr.
  2. Spracovávajte, pokiaľ nie je zmes našľahaná a nadýchaná.
  3. Pridajte pečené červené papriky, cesnak a chipotle.
  4. Spracovávajte, pokiaľ nebude zmes hladká a dobre premiešaná.
  5. Ochutnajte a podľa potreby pridajte ďalšie chipotle.
  6. Prikryte a dajte do chladu, kým nebudete pripravení na podávanie (dip chutí najlepšie, keď sa dá cez noc do chladničky).
  7. Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte s pita chipsy.
Omáčka z pálivých paprík s fetou servírovaná v mištičke a obložená krekry.
www.hostthetoast.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.