Toto je presne ten dip, ktorý raz ochutnáte a stane sa vašim obľúbeným receptom, ktorý budete pripravovať znova a znova. Je totiž neuveriteľne jednoduchý na prípravu a pritom plný luxusných chutí. Krémový syr, slaná feta, papričky, cesnak a chipotle – to všetko vytvára nezabudnuteľnú kombináciu!
Ingrediencie
- 170 g fety, rozdrobené
- 110 g krémového syra, zmäkčeného na izbovú teplotu
- 4 pečené červené papričky, zbavené kože a semien (môžete použiť nakladané pečené papriky, ak ich opláchnete a scedíte)
- 2 strúčiky cesnaku, lisované
- 1 lyžička konzervovaného chipotle v adobo, nasekaného
- petržlenová vňať, na ozdobu (voliteľne)
Postup
- V kuchynskom robote zmiešajte fetu a krémový syr.
- Spracovávajte, pokiaľ nie je zmes našľahaná a nadýchaná.
- Pridajte pečené červené papriky, cesnak a chipotle.
- Spracovávajte, pokiaľ nebude zmes hladká a dobre premiešaná.
- Ochutnajte a podľa potreby pridajte ďalšie chipotle.
- Prikryte a dajte do chladu, kým nebudete pripravení na podávanie (dip chutí najlepšie, keď sa dá cez noc do chladničky).
- Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte s pita chipsy.