Lahodná omáčka z kyslej smotany, majonézy, karamelizovanej cibuľky, cesnaku a čerstvý byliniek! Je dokonale krémová a budete až prekvapení, ako rýchlo zmizne z vášho stola.
Ingrediencie
- 2 lyžice masla alebo oleja
- 2 cibule, nakrájané na kocky
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 šálky kyslej smotany
- 1/4 šálky majonézy
- 2 lyžice čerstvé pažítky, nasekané nadrobno
- 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate, nasekané nadrobno
- soľ a korenie
Postup
- Vo veľkej panvici na strednom plameni rozohrejte maslo alebo olej a pridajte cibuľu.
- Cibuľu miešajte 2 minúty, potom znížte teplotu na minimum.
- Pokračujte v miešaní cibule každé 2-3 minúty, nechajte ju na dne skaramelizovať, než ju znovu premiešate.
- Pokiaľ sa začne lepiť alebo hnednúť, pridajte niekoľko polievkových lyžíc vody, aby sa rehydratovala a panvica odglazovala.
- Pokračujte v restovaní cibule po dobu približne 45 minút, alebo pokiaľ nie je hotová podľa vašich predstáv.
- Na poslednú minútu pridajte nasekaný cesnak a zarestujte.
- Skaramelizovanú cibuľu preložte do misky a dajte vychladiť do chladničky.
- Po vychladnutí cibuľu pridajte do misy s kyslou smotanou, majonézou, pažítkou, petržlenovou vňaťou, soľou a čiernym korením.
- Všetko premiešajte, pokiaľ vám nevznikne krémová zmes a ozdobte ďalšími bylinkami.