Francúzsky cibuľový dip

Francúzsky cibuľový dip

Lahodná omáčka z kyslej smotany, majonézy, karamelizovanej cibuľky, cesnaku a čerstvý byliniek! Je dokonale krémová a budete až prekvapení, ako rýchlo zmizne z vášho stola.

Ingrediencie

  • 2 lyžice masla alebo oleja
  • 2 cibule, nakrájané na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 šálky kyslej smotany
  • 1/4 šálky majonézy
  • 2 lyžice čerstvé pažítky, nasekané nadrobno
  • 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate, nasekané nadrobno
  • soľ a korenie

Postup

  1. Vo veľkej panvici na strednom plameni rozohrejte maslo alebo olej a pridajte cibuľu.
  2. Cibuľu miešajte 2 minúty, potom znížte teplotu na minimum.
  3. Pokračujte v miešaní cibule každé 2-3 minúty, nechajte ju na dne skaramelizovať, než ju znovu premiešate.
  4. Pokiaľ sa začne lepiť alebo hnednúť, pridajte niekoľko polievkových lyžíc vody, aby sa rehydratovala a panvica odglazovala.
  5. Pokračujte v restovaní cibule po dobu približne 45 minút, alebo pokiaľ nie je hotová podľa vašich predstáv.
  6. Na poslednú minútu pridajte nasekaný cesnak a zarestujte.
  7. Skaramelizovanú cibuľu preložte do misky a dajte vychladiť do chladničky.
  8. Po vychladnutí cibuľu pridajte do misy s kyslou smotanou, majonézou, pažítkou, petržlenovou vňaťou, soľou a čiernym korením.
  9. Všetko premiešajte, pokiaľ vám nevznikne krémová zmes a ozdobte ďalšími bylinkami.
Omáčka z karamelizovanej cibule, majonézy, cesnaku a kyslej smotany servírovaná v miske.
www.downshiftology.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.