Brusnicová omáčka s krémovým syrom

Brusnicová omáčka s krémovým syrom

Pripravte si toto vynikajúce sviatočné predjedlo, ktoré sa hodí na akýkoľvek večierok. Kombinácia slaného, sladkého, kyslého a slaného robí tento jednoduchý pokrm takým neodolateľným! Servírujte napríklad k slaným krekrom alebo sladkým plátkom jabĺk.

Ingrediencie

  • 170 g čerstvých brusníc
  • 1/4 šálky cukru
  • 1/2 šálky vody
  • 1 jalapeno (voliteľné)
  • 1/8 lyžičky soli
  • 230 g krémového syra
  • 3 jarné cibuľky

Postup

  1. Brusnice opláchnite a potom ich pridajte do malého hrnca s cukrom, vodou a soľou.
  2. Ak používate jalapeno, odstráňte stopku, rozkrojte ju pozdĺžne, vyškrabnite semienka (alebo si v nej trochu ponechajte, ak máte radi extra pikantnú), potom papričku nakrájajte na jemno.
  3. Pridajte na kocky nakrájanú papričku do hrnca s omáčkou.
  4. Premiešajte, položte na hrniec pokrievku a dajte ho na stredne vysoký plameň.
  5. Nechajte prejsť varom.
  6. Akonáhle sa omáčka dostane do varu, poriadne zamiešajte, stiahnite plameň na stredne nízky a nechajte bez pokrievky 5 minút prebublávať.
  7. Po 5 minútovom povarení by mali brusnice popraskať a vytvoriť hustú omáčku.
  8. Vypnite plameň a preneste omáčku do chladničky, aby vychladla.
  9. Krémový syr dajte na malý tanierik alebo do plytkej misky.
  10. Použite zadnú časť lyžice na vytvorenie priehlbiny pozdĺž stredu bloku syra.
  11. Vychladenú brusnicovou omáčkou prelejte krémový syr a navrch posypte nakrájanou jarnou cibuľkou.
  12. Podávajte s krekermi a plátkami jabĺk.
Omáčka z brusníc preliata cez krémový syr, to všetko servírované v miske a obložené krekry.
www.budgetbytes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.