Strúčiky v soli

Strúčiky v soli

Nakladaný cesnak je možné pripraviť na mnoho spôsobov, pričom cesnaková pasta je populárna hlavne ako prísada do rôznych pokrmov. Keď si ju pripravíme doma vlastným pričinením, potom chutí dvojnásobne.

Ingrediencie:

  • 450 g vylúpaných strúčikov cesnaku
  • 1/4 hrnčeka avokádového oleja
  • 1 lyžička soli

Postup:

  • Do nádoby mixéra dáme strúčiky cesnaku, ktoré predtým prepolíme.
  • Prilejeme olej, osolíme a pomocou pulzného tlačidla niekoľkokrát rozmixujeme.
  • Potom zapneme na najvyššie otáčky asi na 10 – 15 sekúnd, aby sa všetko prepojilo.
  • Mixujeme tak, aby bola zmes pekne hladká. Akonáhle to dosiahneme, je cesnaková pasta hotová.
  • V chladničke vydrží vo vzduchotesnej nádobe po dobu maximálne 5 – 7 dní, dlhšie rozhodne nie.

Tip: Ak chceme, aby nám cesnaková pasta vydržala dlhšiu dobu, rozdelíme ju lyžičkou do zásobníka na tvorbu ľadu a uložíme do mrazničky.

Takto postupne zmrazíme všetku pastu a vždy použijeme jednu kocku (alebo viac) pri príprave pokrmu. V mrazničke nám vydrží zhruba 3 – 4 mesiace.

Nakladaný cesnak v soli ako cesnaková pasta.
Zdroj: https://www.alphafoodie.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.