Cesnak naložený v oleji

Cesnak naložený v oleji

Tento recept je veľmi jednoduchý a výsledný produkt má vynikajúcu chuť. Príprava nie je nijako zložitá a rozhodne to môže byť nielen dobrá pochúťka, ale napríklad darček k sviatku, keď na to vyrobíte aj zodpovedajúci obal či venovanie.

Ingrediencie:

  • 5 palíc cesnaku
  • 1 hrnček náleve
  • 6 stoniek čerstvého tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 1 hrnček extra panenského olivového oleja (môže byť potrebných aj viac)

Postup:

  • Nálev nalejeme do menšieho hrnca a privedieme na strednom ohni do varu.
  • Medzitým vylúpeme všetky strúčiky cesnaku a odkrojíme z nich okraje.
  • Akonáhle sa nálev varí, vhodíme doň opatrne všetky strúčiky cesnaku a necháme povariť cca 1 minútu.
  • Na stôl rozprestrieme kuchynské papierové utierky a na ne vyberieme pomocou dierovanej naberačky cesnak z nálevu, aby sa zbavil prebytočnej tekutiny.
  • Potom ich rozdelíme do dvoch dokonale čistých uzatvárateľných pohárov s objemom 500 ml.
  • Do každého pohára dáme 3 vetvičky tymiánu a 1 bobkový list.
  • Zalejeme olivovým olejom tak, aby bol cesnak s bylinkami úplne ponorený.
  • Dobre uzavrieme a uložíme do chladničky, kde necháme 48 odpočívať. Až potom je cesnak pripravený na použitie.
  • Takto pripravený produkt vydrží až 3 mesiace.
Cesnak naložený do extra panenského olivového oleja.
Zdroj: http://www.strictlydelicious.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.