Tento recept je veľmi jednoduchý a výsledný produkt má vynikajúcu chuť. Príprava nie je nijako zložitá a rozhodne to môže byť nielen dobrá pochúťka, ale napríklad darček k sviatku, keď na to vyrobíte aj zodpovedajúci obal či venovanie.
Ingrediencie:
- 5 palíc cesnaku
- 1 hrnček náleve
- 6 stoniek čerstvého tymiánu
- 2 bobkové listy
- 1 hrnček extra panenského olivového oleja (môže byť potrebných aj viac)
Postup:
- Nálev nalejeme do menšieho hrnca a privedieme na strednom ohni do varu.
- Medzitým vylúpeme všetky strúčiky cesnaku a odkrojíme z nich okraje.
- Akonáhle sa nálev varí, vhodíme doň opatrne všetky strúčiky cesnaku a necháme povariť cca 1 minútu.
- Na stôl rozprestrieme kuchynské papierové utierky a na ne vyberieme pomocou dierovanej naberačky cesnak z nálevu, aby sa zbavil prebytočnej tekutiny.
- Potom ich rozdelíme do dvoch dokonale čistých uzatvárateľných pohárov s objemom 500 ml.
- Do každého pohára dáme 3 vetvičky tymiánu a 1 bobkový list.
- Zalejeme olivovým olejom tak, aby bol cesnak s bylinkami úplne ponorený.
- Dobre uzavrieme a uložíme do chladničky, kde necháme 48 odpočívať. Až potom je cesnak pripravený na použitie.
- Takto pripravený produkt vydrží až 3 mesiace.