Klasická budapeštianska nátierka

Klasická budapeštianska nátierka

Túto nátierku síce poznáme s typicky českými surovinami, ktorou je jednoznačne tvaroh, ale keď ho skúsite nahradiť farmárskym syrom, budete sa olizovať ešte viac ako po klasickej receptúre. Ostatne, ak si chcete pripraviť klasiku, skúste recepty na tvarohové knedle a hneď budete mať lepšiu náladu.

Ingrediencie:

  • 220 g farmárskeho syra
  • 90 g zmäknutého čerstvého nesoleného masla
  • 70 g sterilovanej červenej papriky
  • 1 malá žltá cibuľa
  • 4 lyžičky mlieka
  • 1/2 lyžičky soli

Postup:

  • Farmársky syr s maslom musí mať izbovú teplotu, aby s nimi bolo možné bez problémov pracovať.
  • Cibuľu ošúpeme, nakrájame najemno a dáme do misky.
  • Červenú papriku vyberieme na sitko, aby odkvapkala. Potom ju jemne nakrájame a pridáme k cibuli.
  • Prihodíme zmäknuté maslo, farmársky syr, osolíme a dôkladne premiešame.
  • Akonáhle sa všetky suroviny spoja, dáme hotovú nátierku do chladničky minimálne na 2 hodiny.
  • Nátierka potom bude ešte lepšia. Servírujeme s čerstvým chlebom alebo napríklad bagetou. Perfektne bude aj na jednohubkách z rožkov.
Papriková nátierka budapešť v originálnej verzii.
Zdroj: https://www.cooklikeczechs.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.