Maďarská gastronómia má mnoho zaujímavých receptov a toto je jeden z nich. Výsledný pokrm je veľmi lahodný, jemný a takmer návykový.
Ingrediencie:
- 250 g ovčieho tvarohu
- 100 g klasického tvarohu
- 150 ml kyslej smotany
- 1 – 1 a 1/2 lyžičky sladkej mletej papriky
- 1/2 lyžičky pálivej papriky
- 1 menšia červená cibuľa
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- Soľ podľa chuti
- Trochu rasce
Postup:
- Oba tvarohy dáme do misy a vidličkou premiešame.
- Pridáme kyslú smotanu, sladkú i pálivú papriku, olúpanú a na kocky nakrájanú červenú cibuľu a rascu.
- Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
- Akonáhle máme nátierku hotovú, dáme ju do chladničky a necháme ju odležať minimálne 4 hodiny, najlepšie však cez noc.
- Perfektne sa hodí na čerstvý chlieb, toast, ale aj na plátky čerstvej zeleniny.