Budapeštianska nátierka je obľúbenou pochúťkou, ktorú si každý robí po svojom. To však neznamená, že nestojí za to, vyskúšať aj niečo iné. Chute sú rôzne a pokiaľ chystáte napríklad pohostenie pre priateľov, je to ideálna príležitosť, dať im ochutnať novú receptúru.
Ingrediencie:
- 250 g tvarohu
- 1 stredne veľká červená cibuľa
- 1 lyžička sladkej mletej papriky
- 1/2 lyžičky mletej rasce
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 1/8 lyžičky mletého štvorfarebného korenia
- 1/3 kocky masla
- 1 – 2 lyžice kyslej smotany
Postup:
- V malej miske zmiešame tvaroh so zmäknutým maslom a kyslou smotanou.
- Cibuľu olúpeme, nakrájame najemno a pridáme k tvarohu.
- Prisypeme papriku, soľ, korenie, rascu a dôkladne premiešame.
- Zakryjeme tanierikom alebo potravinovou fóliou a dáme minimálne na 3 až 4 hodiny odpočívať.
- Nátierka chutí skvele na chrumkavej žemle, čerstvom chlebe, ale môžete si ju natrieť aj na krekry či ryžový chlieb.