Vynikajúca vajíčková nátierka

Vynikajúca vajíčková nátierka

Vajcia sú veľmi užitočnou surovinou a používajú sa do mnohých pokrmov, prípadne poslúžia aj ako malá desiata. Tento recept je svojim spôsobom klasika a hodí sa na každú príležitosť. Pre milovníkov pochúťok v tomto štýle odporúčam aj recepty na hermelínovú nátierku .

Ingrediencie:

  • 8 vajec
  • 1/2 hrnčeka majonézy
  • 1 lyžička plnotučnej alebo dijonskej horčice
  • 3 jarné cibuľky
  • Soľ podľa chuti
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • 1/4 lyžičky mletej sladkej papriky

Postup:

  • Vajcia dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou a privedieme do varu.
  • Akonáhle sa začnú variť, odstavíme ich z tepla, zakryjeme pokrievkou av horúcej vode necháme odstáť 12 minút.
  • Potom vyberieme z hrnca, ochladíme, olúpeme a nakrájame na kocky.
  • Nakrájané vajcia dáme do misky, vmiešame majonézu, horčicu aj nakrájanú jarnú cibuľku.
  • Osolíme, okoreníme a zasypeme sladkou paprikou.
  • Naposledy premiešame a servírujeme na čerstvom chrumkavom chlebe, ale aj na slaných sušienkach či bagete.
Lahodná vaječná zmes na chlieb a sendviče.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.