Kombinácia vajec s mäsom je možno trochu netradičná, ale o to chutnejšia. Ostatne je veľmi chutná, rýchla a hodí sa ako desiata aj malý obed, prípadne pre niekoho aj trochu výdatnejšia večera.
Ingrediencie:
- 4 bravčové nožičky
- 1 bravčový jazyk
- 2 bravčové uši
- 500 g bravčového mäsa (ideálne zmes)
- 2 bobkové listy
- 3 – 5 guličiek čierneho korenia
- 6 – 8 vajec
- 1 hrsť petržlenu
- 4 – 6 strúčikov cesnaku
- Ocot podľa chuti
Postup:
- Do veľkého hrnca dáme bravčové nôžky, jazyk, uši, zmes mäsa, bobkové listy, čierne korenie, zalejeme vodou a privedieme do varu.
- Pri nízkej teplote všetko varíme, pokiaľ nie je mäso mäkké.
- Uvarené kúsky bravčového vyberieme z vody, jazyk ošúpeme, ostatné kúsky zbavíme kostí a všetko nakrájame či vidličkou roztrháme na kúsky.
- Dáme do misky, zalejeme vývarom z hrnca, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, ocot a zamiešame.
- Vajcia uvaríme natvrdo, vychladíme, olúpeme a rozdelíme na polovice.
- Naukladáme do nádoby či nejakej formy, prípadne zapekacej misky, zasypeme jemne nasekanou petržlenovou vňaťou a zalejeme vývarom s mäsom.
- Rovnomerne rozprestrieme a uhladíme. Zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme cez noc odpočinúť do chladničky, aby sa vývar mal čas premeniť na konzistenciu ako želé.
- Nasledujúci deň stačí rozkrájať a môžeme servírovať.
Tip: Pomer korenia je iba orientačný, ak máte radšej viac korenia, neváhajte ho upraviť podľa vlastnej chuti.