Vaječná tlačenka s bravčovým mäsom

Vaječná tlačenka s bravčovým mäsom

Kombinácia vajec s mäsom je možno trochu netradičná, ale o to chutnejšia. Ostatne je veľmi chutná, rýchla a hodí sa ako desiata aj malý obed, prípadne pre niekoho aj trochu výdatnejšia večera.

Ingrediencie:

  • 4 bravčové nožičky
  • 1 bravčový jazyk
  • 2 bravčové uši
  • 500 g bravčového mäsa (ideálne zmes)
  • 2 bobkové listy
  • 3 – 5 guličiek čierneho korenia
  • 6 – 8 vajec
  • 1 hrsť petržlenu
  • 4 – 6 strúčikov cesnaku
  • Ocot podľa chuti

Postup:

  • Do veľkého hrnca dáme bravčové nôžky, jazyk, uši, zmes mäsa, bobkové listy, čierne korenie, zalejeme vodou a privedieme do varu.
  • Pri nízkej teplote všetko varíme, pokiaľ nie je mäso mäkké.
  • Uvarené kúsky bravčového vyberieme z vody, jazyk ošúpeme, ostatné kúsky zbavíme kostí a všetko nakrájame či vidličkou roztrháme na kúsky.
  • Dáme do misky, zalejeme vývarom z hrnca, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, ocot a zamiešame.
  • Vajcia uvaríme natvrdo, vychladíme, olúpeme a rozdelíme na polovice.
  • Naukladáme do nádoby či nejakej formy, prípadne zapekacej misky, zasypeme jemne nasekanou petržlenovou vňaťou a zalejeme vývarom s mäsom.
  • Rovnomerne rozprestrieme a uhladíme. Zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme cez noc odpočinúť do chladničky, aby sa vývar mal čas premeniť na konzistenciu ako želé.
  • Nasledujúci deň stačí rozkrájať a môžeme servírovať.

Tip: Pomer korenia je iba orientačný, ak máte radšej viac korenia, neváhajte ho upraviť podľa vlastnej chuti.

Bravčová tlačenka s varenými vajcami a bylinkami.
Zdroj: https://tastycraze.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.