Určite mávnete rukou nad tým, že tento recept pozná každé malé dieťa a zvládne ho urobiť aj úplný amatér, ale niekedy aj také obyčajné jedlo môžete pokaziť, pokiaľ ho nepripravujete s trochou zápalu.
Ingrediencie:
- 4 plátky chleba (nie je na to vhodný čerstvý, lepší je tak 2 dni starý)
- 4 vajcia
- 1 polievková lyžica mlieka
- 2 – 3 lyžice čerstvého nesoleného masla (na vyprážanie)
- Štipka kurkumy
- Štipka mletého čierneho korenia
- Štipka sušeného cesnaku
Na ozdobu:
- Čerstvá/nakladaná paprika
- Sterilovaná/šalátová uhorka
- Cibuľa
- Horčica
Postup:
- Vajcia rozklepneme do misky, pridáme mlieko, kurkumu, mleté čierne korenie, sušený cesnak a dôkladne našľaháme.
- Pripravíme si panvicu a rozpustíme v nej maslo.
- Medzitým si plátky chleba rozdelíme na polovice a vložíme do vaječnej zmesi a niekoľkokrát obrátime, aby sa do nich zmes vsiakla.
- Takto nasýtený chlieb vložíme do panvice na rozohriate maslo a osmažíme z oboch strán do zlatohneda.
- Osmažený chlieb potrieme horčicou a ozdobíme najemno nakrájanou cibuľou, uhorkou a paprikou.