Chlieb vo vajíčku

Chlieb vo vajíčku

Určite mávnete rukou nad tým, že tento recept pozná každé malé dieťa a zvládne ho urobiť aj úplný amatér, ale niekedy aj také obyčajné jedlo môžete pokaziť, pokiaľ ho nepripravujete s trochou zápalu.

Ingrediencie:

  • 4 plátky chleba (nie je na to vhodný čerstvý, lepší je tak 2 dni starý)
  • 4 vajcia
  • 1 polievková lyžica mlieka
  • 2 – 3 lyžice čerstvého nesoleného masla (na vyprážanie)
  • Štipka kurkumy
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • Štipka sušeného cesnaku

Na ozdobu:

  • Čerstvá/nakladaná paprika
  • Sterilovaná/šalátová uhorka
  • Cibuľa
  • Horčica

Postup:

  • Vajcia rozklepneme do misky, pridáme mlieko, kurkumu, mleté čierne korenie, sušený cesnak a dôkladne našľaháme.
  • Pripravíme si panvicu a rozpustíme v nej maslo.
  • Medzitým si plátky chleba rozdelíme na polovice a vložíme do vaječnej zmesi a niekoľkokrát obrátime, aby sa do nich zmes vsiakla.
  • Takto nasýtený chlieb vložíme do panvice na rozohriate maslo a osmažíme z oboch strán do zlatohneda.
  • Osmažený chlieb potrieme horčicou a ozdobíme najemno nakrájanou cibuľou, uhorkou a paprikou.
Čerstvý chlieb obaľovaný vo vaječnej zmesi a vyprážaný na čerstvom masle.
Zdroj: https://www.food.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.