Jednoduchý šalát, v ktorom sa kombinuje chuť a farby troch druhov fazule.
Ingrediencie:
- 300 g čerstvých zelených fazuliek
- 300 g bielych fazule z konzervy
- 300 g červených fazule z konzervy
- 1 žltá paprika
- 1/2 šálky červenej cibule
- 1/3 šálky olivového oleja
- 1/4 šálky bieleho vínneho octu
- 1/4 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 3 PL medu
- 2 čajové lyžičky dijonskej horčice
- 3/4 čajovej lyžičky soli
Postup:
- V malej miske zmiešajte olivový olej, ocot, med, horčicu, soľ a dajte bokom.
- V hrnci priveďte do varu vodu a zároveň si naplňte veľkú misu ľadom a vodou a dajte bokom.
- Akonáhle sa voda v hrnci začne variť, pridajte do nej nakrájané zelené fazuľky a nechajte ich povariť asi 3-4 minúty, kým nezmäknú.
- Následne ich sceďte a preložte do misky s ľadovou vodou.
- Nechajte ich niekoľko sekúnd odpočinúť a zlejte.
- Vo veľkej mise zmiešajte zelené fazuľky s prepláchnutými a odkvapkanými bielymi a červenými fazuľami.
- Pridajte do misy tiež nakrájanú žltú papriku, červenú cibuľu a petržlenovú vňať.
- Všetko zalejte pripravenou zálievkou a dôkladne premiešajte.
Máte pre quinú slabosť? Vyskúšajte aj ďalšie recepty s quinoou !