Skvelý obed či večera nielen pre teplé letné dni, kedy vás skvele zasýtia aj osviežia. Môžete ho pripraviť aj ako občerstvenie pre hostí na záhradné párty.
Ingrediencie:
- 200 g cestovín, napríklad fusilli
- 200 g fazule z konzervy
- 200 g cíceru z konzervy
- 100 g konzervovanej kukurice
- 1/2 šálky talianskej šalátovej zálievky
- 1/2 šálky majonézy
- 1/2 čajovej lyžičky červených koreninových vločiek
- soľ
Postup:
- Cestoviny uvarte v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale.
- Uvarené cestoviny zlejte, prepláchnite studenou vodou a odložte nabok.
- Fazuľa, cícer a kukuricu z konzervy tiež prepláchnite a nechajte odkvapkať.
- Následne ich vo veľkej mise zmiešajte s cestovinami.
- V samostatnej malej miske zmiešajte taliansku šalátovú zálievku, majonézu a vločky červeného korenia.
- Zmes fazule a cestovín prelejte pripravenou zálievkou a zľahka premiešajte.
- Ochutnajte av prípade potreby pridajte trochu soli.
- Pred podávaním vložte aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Fazuľový šalát s cestovinami môžete konzumovať len tak, alebo prípadne s čerstvým pečivom.