Nátierka z pečenej repy a baklažánu

Nátierka z pečenej repy a baklažánu

Táto lahodná nátierka s pečenou červenou repou a baklažánom je strašne jednoduchá a je skvelým spôsobom, ako zvýšiť rozmanitosť zeleniny vo vašej strave. Bez lepku, bez mlieka a vhodná pre vegánov.

Ingrediencie

  • 300 gramov červenej repy
  • 300 gramov baklažánu
  • 4 lyžice tahini
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja plus niečo navyše na pečenie
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1 lyžička mletej rasce
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Odrežte listy a korene z červenej repy a dôkladne ju umyte.
  3. Repu zabaľte do alobalu a dajte na pekáč.
  4. Odrežte stopku z baklažánu a prekrojte na polovicu dĺžky dole do stredu.
  5. Vykrojené boky baklažánu potrite trochou olivového oleja a baklažán nakrájanou stranou dole položte na malý list papiera na pečenie a pridajte ho na rovnaký plech na pečenie ako repu.
  6. Pečte červenú repu a baklažán do mäkka.
  7. Baklažán bude trvať asi 35-40 minút, až bude hotový, vytiahnite ho a nechajte ho niekde vychladnúť, pričom ho nechajte na papieri na pečenie.
  8. Červená repa bude trvať asi hodinu alebo o niečo dlhšie, v závislosti od veľkosti.
  9. Hneď ako je červená repa hotová, nechajte ju pred rozbalením trochu vychladnúť.
  10. Pomocou prstov alebo noža odstráňte z červenej repy väčšinu kože.
  11. Zlúpnite tiež kožu z baklažánu.
  12. Vložte červenú repu, baklažán, tahini, olivový olej a korenie do kuchynského robota.
  13. Rozmixujte do hladka.
  14. Dochuťte soľou a korením.
  15. Pred podávaním dajte nátierku na niekoľko hodín do chladničky, aby vychladla.
Repová nátierka s baklažánom servírovaná v miske s čerstvými bylinkami, obložená mrkvou, jahodami, orieškami a suchármi.
www.nourisheveryday.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.