Tento šalát z rukoly s hroznovým vínom, kešu orieškami, nakladanou červenou cibuľou a jednoduchou zálievkou z čierneho korenia je perfektnou vegánskou prílohou alebo skvelou ľahkou večerou.
Ingrediencie
Na nakladanú červenú cibuľu:
- 3/4 šálky červeného vínneho octu
- 1/3 šálky šampanského octu
- 1/3 šálky vody
- 1/3 hrnčeka cukru
- 1 lyžička soli
- 2 červené cibule, nakrájané na veľmi tenké plátky
Na zálievku z čierneho korenia:
- 1/3 šálky červeného vínneho octu
- 2/3 šálky olivového oleja
- 1 lyžica cukru
- 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 1/2 lyžičky soli
- 1 strúčik cesnaku
Na šalát:
- 2 a 1/2 šálok červeného hroznového vína, nakrájaného na polovice
- 2 šálky varené špaldy alebo quinoy
- 3 šálky rukoly
- 1/4 šálky čerstvých listov bazalky, nakrájaných na prúžky
- 1/2 šálky sekaných kešu orieškov
Postup
- Pripravte si nakladanú cibuľku.
- Ocot, vodu, cukor a soľ dajte do nádoby s tesným uzáverom – pretrepte, kým sa ingrediencie dobre nespoja.
- Pridajte nakrájanú červenú cibuľu.
- Na dosiahnutie najlepšej chuti uchovávajte v chladničke aspoň 24 hodín alebo dlhšie.
- Teraz si pripravte zálievku.
- Do nádoby dajte ocot, olivový olej, cukor, korenie a soľ.
- Stlačte strúčik cesnaku a vložte ho do pohára prekrojený na dva kúsky – ide o to, že pri podávaní budete do zálievky stále pridávať čerstvú cesnakovú príchuť bez malých kúskov surového cesnaku.
- Pretrepte, aby ste všetko dobre spojili.
- Premiešajte hrozno a špaldu asi s polovicou zálievky.
- Pridajte rukolu, bazalku, kešu a hrsť nakladanej červenej cibule.
- Premiešajte.
- Ak chcete, pridajte ďalšiu zálievku.
- Nechajte šalát niekoľko minút odležať a podávajte.
Vyskúšajte naše recepty na paradajkový šalát v 7 rôznych variantoch, ktoré si zamilujú aj tie najväčšie mäsožravce.