Krémové kuracie prsia na cesnaku

Krémové kuracie prsia na cesnaku

Ako sa niekde zíde cesnak s karamelizovanou cibuľou, je o vynikajúcu pochúťku postarané. Tento recept vyzerá síce zložito, ale v skutočnosti je úplne jednoduchý a chutný.

Ostatne kura si môžete pripraviť na mnoho spôsobov. Skvelé sú napríklad recepty na kuraciu roládu .

Ingrediencie:

Na kura:

  • 3 veľké vykostené kuracie prsia bez kože
  • 4 polievkové lyžice polohrubej múky
  • 4 lyžice jemne strúhaného čerstvého parmezánu
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička granulovaného cesnaku
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia

Na omáčku:

  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 1 malá cibuľa
  • 1 palica cesnaku
  • 1 1/4 hrnčeka kuracieho vývaru
  • 1 1/4 hrnčeka smotany na šľahanie
  • 1/2 hrnčeka jemne strúhaného čerstvého parmezánu
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate

Postup:

  • Prsia rozpolíme, z oboch strán osolíme, okoreníme a ochutíme cesnakovým práškom.
  • V plytkej miske zmiešame múku s parmezánom a prsia v nej obalíme. Zvyšky oklepeme a dáme na stranu.
  • Na panvici zohrejeme olej a maslo. Akonáhle sa olej s maslom zahrejú, vložíme obalené prsia a osmažíme z oboch strán dozlatista. Zhruba 4 – 5 minút z každej strany.
  • Preložíme do termomisy a odložíme bokom. Takto spracujeme všetky kúsky kurčaťa.
  • Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Cesnak olúpeme a rozdelíme na 12 strúčikov.
  • Znížime teplotu a do panvice prihodíme cibuľu a rozdrvený cesnak. Restujeme spolu s cibuľou zhruba 2 – 3 minúty. Prilejeme vývar a dôkladne premiešame, aby sa všetky kúsky odlepili od panvice.
  • Necháme variť 5 minút, aby sa polovica odparila. Znovu trochu znížime teplotu a prilejeme smotanu. Privedieme k miernemu varu a necháme 3 minúty povariť.
  • Prisypeme parmezán a varíme ďalšie 2 – 3 minúty, aby sa syr rozpustil. Občas premiešame. Dochutíme soľou aj korením.
  • Vložíme osmažené kura a znova necháme variť asi 3 minúty. Omáčka zhustne a kuracie prsia nasajú všetky chute.
  • Servírujeme s cestovinami, karfiolovou kašou, ryžou, zemiakovou kašou alebo s rezancami z cukety. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a štipkou korenia.
Kuracie prsíčka v neodolateľnej cesnakovej omáčke plnené karamelizovanou cibuľou a cesnakom.
Zdroj: https://cafedelites.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.