V dnešnej dobe sú populárne také jedlá, ktoré majú rýchlu a jednoduchú prípravu, sú chutné a z ľahko dostupných surovín. Tento recept všetko spĺňa na jedničku a ešte dokáže roztancovať vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie:
- 6 horných polovičiek kuracích stehien
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžičky cesnakového prášku
- 6 strúčikov čerstvého cesnaku
- 1/3 hrnčeka medu
- 1/4 hrnčeka vody alebo kuracieho vývaru
- 2 polievkové lyžice ryžového vínneho octu (môže byť aj jablkový ocot či biely ocot)
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 2 lyžice olivového oleja
Postup:
- Kuracie mäso osolíme, okoreníme a zasypeme cesnakovým práškom.
- Nahrejeme panvicu na strednú teplotu, nalejeme do nej olej a vložíme ochutené kuracie mäso.
- Opečieme z oboch strán, aby bolo mäso zlatisté a hlavne varené.
- Keď máme osmažené z oboch strán, znížime teplotu na menší stupeň, zakryjeme panvicu pokrievkou a necháme ďalej variť.
- Občas mäso otočíme, aby sa varilo rovnomerne.
- Akonáhle je kurča hotové, odložíme ho stranou pod alobal, aby nevychladlo.
- Do panvice dáme olúpaný a na plátky nakrájaný čerstvý cesnak a 30 sekúnd – 1 minútu smažíme.
- Pridáme med, vodu, vínny ocot, sójovú omáčku a varíme asi 4 minúty, kým omáčka nezhustne.
- Servírujeme s prílohou, pokvapkané sosom a ozdobené petržlenovou vňaťou.
- Ako príloha je skvelá zelenina, ryža, cestoviny alebo šalát.