Medové kuracie na cesnaku

Medové kuracie na cesnaku

V dnešnej dobe sú populárne také jedlá, ktoré majú rýchlu a jednoduchú prípravu, sú chutné a z ľahko dostupných surovín. Tento recept všetko spĺňa na jedničku a ešte dokáže roztancovať vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie:

  • 6 horných polovičiek kuracích stehien
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžičky cesnakového prášku
  • 6 strúčikov čerstvého cesnaku
  • 1/3 hrnčeka medu
  • 1/4 hrnčeka vody alebo kuracieho vývaru
  • 2 polievkové lyžice ryžového vínneho octu (môže byť aj jablkový ocot či biely ocot)
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 2 lyžice olivového oleja

Postup:

  • Kuracie mäso osolíme, okoreníme a zasypeme cesnakovým práškom.
  • Nahrejeme panvicu na strednú teplotu, nalejeme do nej olej a vložíme ochutené kuracie mäso.
  • Opečieme z oboch strán, aby bolo mäso zlatisté a hlavne varené.
  • Keď máme osmažené z oboch strán, znížime teplotu na menší stupeň, zakryjeme panvicu pokrievkou a necháme ďalej variť.
  • Občas mäso otočíme, aby sa varilo rovnomerne.
  • Akonáhle je kurča hotové, odložíme ho stranou pod alobal, aby nevychladlo.
  • Do panvice dáme olúpaný a na plátky nakrájaný čerstvý cesnak a 30 sekúnd – 1 minútu smažíme.
  • Pridáme med, vodu, vínny ocot, sójovú omáčku a varíme asi 4 minúty, kým omáčka nezhustne.
  • Servírujeme s prílohou, pokvapkané sosom a ozdobené petržlenovou vňaťou.
  • Ako príloha je skvelá zelenina, ryža, cestoviny alebo šalát.
Jednoduché cesnakové kura s medovou omáčkou.
Zdroj: https://cafedelites.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.