Kuracie mäso s omáčkou

Kuracie mäso s omáčkou

Večera s chuťou cesnaku? Prečo vlastne nie, veď táto zelenina dodá každému pokrmu charakteristickú a úplne nezameniteľnú chuť. Vďaka tomuto receptu sa budete olizovať, ešte keď budete zaspávať.

Ingrediencie:

Na kura:

  • 600 g vykostených kuracích pŕs bez kože
  • 1 lyžička morskej soli
  • 1 lyžička cibuľového prášku
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1/2 lyžičky čerstvého mletého korenia

Na omáčku:

  • 1/2 hrnčeka rozpusteného masla
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 2 lyžičky mletého cesnaku
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1/2 hrnčeka kuracieho vývaru
  • 500 g špargle
  • 1 lyžica petržlenu

Postup:

  • Kurča dáme do misky, osolíme, pridáme cibuľový aj cesnakový prášok, korenie a dôkladne premiešame, aby sa korenie dostalo na každý kúsok mäsa.
  • V panvici rozpustíme 1/4 hrnčeka masla a 1 lyžičku olivového oleja.
  • Vložíme kura a opečieme zo všetkých strán, aby bolo zlatohnedé. Musíme to však strážiť, aby sa nepripieklo.
  • Pridáme 1 lyžičku mletého cesnaku aj talianskeho korenia a necháme ešte 30 sekúnd povariť.
  • Potom vyberieme kura z panvice a odložíme bokom.
  • Do panvice vlejeme kurací vývar, pridáme druhú lyžičku mletého cesnaku a varíme za stáleho miešania, aby sa všetky zvyšky odlepili od panvice.
  • Prihodíme druhú 1/4 masla, citrónovú šťavu, omáčku srirachy a petržlenovú vňať.
  • Pridáme špargľu a varíme, aby zmäkol. Vrátime späť kura a miešame asi minútu, aby sa prehrialo.
  • Akonáhle máme hotovo, môžeme servírovať. Kurča so špargľou ozdobíme petržlenovou vňaťou a plátkami citróna.
Kuracie prsia s cesnakovým maslom z jedného hrnca
Zdroj: https://www.the-girl-who-ate-everything.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.