Kuracie na cesnaku je vhodnou voľbou ako na obed, tak na večeru. Výhodou je blesková príprava a skvelá chuť.
Ingrediencie:
Na kura:
- 700 g vykostených kuracích stehien
- 1 lyžička cibuľového prášku
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 2 lyžice olivového oleja
Na omáčku:
- 1 lyžica masla
- 250 g hnedých húb
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
- 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu
Postup:
- Z kuracích stehien odrežeme prebytočný tuk a osušíme ich pomocou papierových kuchynských utierok.
- V miske zmiešame cibuľový prášok, cesnakový prášok, bylinka, soľ aj korenie av zmesi obalíme jednotlivé kúsky kurčaťa.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej, vložíme mäso a opražíme z oboch strán do zlatisto hnedej farby. Zhruba 6 – 8 minút z každej strany.
- Takto pripravené prsia preložíme na tanier, zabalíme do alobalu a odložíme nabok.
- Do panvice vhodíme maslo, pridáme huby, osolíme, okoreníme a necháme variť asi 3 minúty.
- Prisypeme cesnak, petržlen, tymian aj rozmarín a restujeme zhruba 1 minútu, až začne korenie voňať.
- Vrátime späť do panvice kura a podľa potreby dochutíme čiernym korením i soľou. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.