Pečené stehná

Pečené stehná

Kuracie na cesnaku je vhodnou voľbou ako na obed, tak na večeru. Výhodou je blesková príprava a skvelá chuť.

Ingrediencie:

Na kura:

  • 700 g vykostených kuracích stehien
  • 1 lyžička cibuľového prášku
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 lyžice olivového oleja

Na omáčku:

  • 1 lyžica masla
  • 250 g hnedých húb
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate
  • 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu

Postup:

  • Z kuracích stehien odrežeme prebytočný tuk a osušíme ich pomocou papierových kuchynských utierok.
  • V miske zmiešame cibuľový prášok, cesnakový prášok, bylinka, soľ aj korenie av zmesi obalíme jednotlivé kúsky kurčaťa.
  • Na panvici rozohrejeme olivový olej, vložíme mäso a opražíme z oboch strán do zlatisto hnedej farby. Zhruba 6 – 8 minút z každej strany.
  • Takto pripravené prsia preložíme na tanier, zabalíme do alobalu a odložíme nabok.
  • Do panvice vhodíme maslo, pridáme huby, osolíme, okoreníme a necháme variť asi 3 minúty.
  • Prisypeme cesnak, petržlen, tymian aj rozmarín a restujeme zhruba 1 minútu, až začne korenie voňať.
  • Vrátime späť do panvice kura a podľa potreby dochutíme čiernym korením i soľou. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Cesnakové kuracie stehná s hubami z jednej panvice.
Zdroj: https://cafedelites.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.