Táto obľúbená bábovka je hutná, maslová, ale zároveň krásne vlhká a zvonku chrumkavúčka. Pripravte si ju k popoludňajšej káve či čaju a určite si pochutnáte!
Ingrediencie
- 1 šálka masla izbovej teploty
- 1/2 šálky tuhého rastlinného tuku (napríklad Crisco)
- 230 g mascarpone izbovej teploty
- 6 veľkých vajec izbovej teploty
- 3 šálky bieleho cukru
- 3 šálky hladkej múky
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 1 čajová lyžička maslového extraktu
- 1 čajová lyžička mandľového extraktu
Postup
- 25 cm formu na bábovku vytrite tuhým rastlinným tukom a posypte kryštálovým cukrom.
- Predhrejte rúru na 160 stupňov C.
- V mise elektrického mixéra vyšľahajte maslo, tuk a mascarpone, kým nebude zmes krásne hladká.
- Pridajte cukor a šľahajte, kým nebude zmes nadýchaná a mierne nezosvetlí.
- Po jednom pridávajte vajcia a po každom pridaní šľahajte.
- Do zmesi pomaly pridávajte múku a premiešajte.
- Pridajte vanilkový, maslový a mandľový extrakt a premiešajte.
- Lyžicou naložte cesto do pripravenej formy.
- Pečte 1 hodinu a 15 až 20 minút, alebo pokiaľ nebude špajľa vložená do stredu uprostred čistá alebo s pár suchými omrvinkami.
- Nechajte 15 minút vychladnúť na doske na mriežke a potom prevráťte na servírovaciu tácku.
- Nechajte úplne vychladnúť.
- Servírujte!