Vláčna mascarpone bábovka

Vláčna mascarpone bábovka

Táto obľúbená bábovka je hutná, maslová, ale zároveň krásne vlhká a zvonku chrumkavúčka. Pripravte si ju k popoludňajšej káve či čaju a určite si pochutnáte!

Ingrediencie

  • 1 šálka masla izbovej teploty
  • 1/2 šálky tuhého rastlinného tuku (napríklad Crisco)
  • 230 g mascarpone izbovej teploty
  • 6 veľkých vajec izbovej teploty
  • 3 šálky bieleho cukru
  • 3 šálky hladkej múky
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 1 čajová lyžička maslového extraktu
  • 1 čajová lyžička mandľového extraktu

Postup

  1. 25 cm formu na bábovku vytrite tuhým rastlinným tukom a posypte kryštálovým cukrom.
  2. Predhrejte rúru na 160 stupňov C.
  3. V mise elektrického mixéra vyšľahajte maslo, tuk a mascarpone, kým nebude zmes krásne hladká.
  4. Pridajte cukor a šľahajte, kým nebude zmes nadýchaná a mierne nezosvetlí.
  5. Po jednom pridávajte vajcia a po každom pridaní šľahajte.
  6. Do zmesi pomaly pridávajte múku a premiešajte.
  7. Pridajte vanilkový, maslový a mandľový extrakt a premiešajte.
  8. Lyžicou naložte cesto do pripravenej formy.
  9. Pečte 1 hodinu a 15 až 20 minút, alebo pokiaľ nebude špajľa vložená do stredu uprostred čistá alebo s pár suchými omrvinkami.
  10. Nechajte 15 minút vychladnúť na doske na mriežke a potom prevráťte na servírovaciu tácku.
  11. Nechajte úplne vychladnúť.
  12. Servírujte!
Bábovka s mascarpone servírovaná na tanieri.
www.callmepmc.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.