Klasická zemiaková nátierka

Klasická zemiaková nátierka

Nie je nič lepšie ako chlieb, ktorý si natrieme niečím dobrým, lahodným, a hlavne čerstvo pripraveným priamo u nás doma. No a ak si k tomu zvládneme upiecť aj domáce pečivo, potom máme hotovú hostinu. Mrknite, ako pečieme chrumkavé bagety .

Ingrediencie:

  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 100 g smotany na šľahanie
  • 3 lyžice kyslej smotany
  • Soľ podľa chuti
  • 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 varené vajcia (nemusí byť)

Postup:

  • Zemiaky starostlivo umyjeme, vložíme do hrnca s vodou a uvaríme v šupke domäkka.
  • Potom precedíme, necháme trochu vychladnúť a ošúpeme.
  • Nastrúhame na hrubom strúhadle a dáme do misky.
  • Pridáme smotanu na šľahanie aj kyslú smotanu a premiešame.
  • Osolíme, okoreníme a prisypeme olúpanú a na kocky nakrájanú cibuľu.
  • Kto chce, môže ešte pridať vajcia, ktoré nastrúhame na hrubšom strúhadle.
  • Poriadne zamiešame, aby sa všetky suroviny spojili a podľa chuti ešte pridáme soľ.
  • Podávame na čerstvom chlebe, bagete či inom druhu pečiva.
Nátierka zo zemiakov na chlieb a pečivo.
Zdroj: https://eatsmarter.com

Tip: Ak chceme dosiahnuť výraznejšiu arómu, dáme petržlen, pažítku, tymian aj cesnak do mažiara a starostlivo rozdrvíme na pastu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.