Nie je nič lepšie ako chlieb, ktorý si natrieme niečím dobrým, lahodným, a hlavne čerstvo pripraveným priamo u nás doma. No a ak si k tomu zvládneme upiecť aj domáce pečivo, potom máme hotovú hostinu. Mrknite, ako pečieme chrumkavé bagety .
Ingrediencie:
- 4 stredne veľké zemiaky
- 100 g smotany na šľahanie
- 3 lyžice kyslej smotany
- Soľ podľa chuti
- 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1 varené vajcia (nemusí byť)
Postup:
- Zemiaky starostlivo umyjeme, vložíme do hrnca s vodou a uvaríme v šupke domäkka.
- Potom precedíme, necháme trochu vychladnúť a ošúpeme.
- Nastrúhame na hrubom strúhadle a dáme do misky.
- Pridáme smotanu na šľahanie aj kyslú smotanu a premiešame.
- Osolíme, okoreníme a prisypeme olúpanú a na kocky nakrájanú cibuľu.
- Kto chce, môže ešte pridať vajcia, ktoré nastrúhame na hrubšom strúhadle.
- Poriadne zamiešame, aby sa všetky suroviny spojili a podľa chuti ešte pridáme soľ.
- Podávame na čerstvom chlebe, bagete či inom druhu pečiva.
Tip: Ak chceme dosiahnuť výraznejšiu arómu, dáme petržlen, pažítku, tymian aj cesnak do mažiara a starostlivo rozdrvíme na pastu.