Nátierka z varených zemiakov

Nátierka z varených zemiakov

Tento recept nám svojou chuťou pripomenie klasickú zemiakovú kašu v kombinácii so syrovou nátierkou, až na to, že v nej nie je obsiahnutý absolútne žiadny syr. Na chrumkavom chlebe to však bude úplná dokonalosť.

Ingrediencie:

  • 500 g zemiakov
  • 1/3 hrnčeka bieleho jogurtu (môže byť aj kyslá smotana)
  • 1 žltá cibuľa
  • 1 menší zväzok jarnej cibuľky
  • 1/2 zväzku čerstvé pažítky
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  • Zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky a dáme do hrnca. Naplníme vodou a uvaríme domäkka.
  • Cibuľu aj jarné cibuľky očistíme a nasekáme na drobné kocky.
  • Pažítku jemne pokrájame a spolu s cibuľou dáme do misky.
  • Uvarené zemiaky precedíme, necháme úplne vychladnúť a potom roztlačíme.
  • Takto pripravené zemiaky prihodíme do misy k cibuli a pažítke.
  • Prilejeme kyslú smotanu a premiešame.
  • Osolíme, okoreníme, znova zamiešame a dáme na 30 minút odpočinúť do chladničky.
  • Podávame s plátkami chrumkavého chleba.
Zemiakovo-syrová nátierka.
Zdroj: https://www.wandercooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.