Sendvičová zmes s pastou tahini

Sendvičová zmes s pastou tahini

Táto zemiaková nátierka je tak akurát krémová a dokonale korenená. Je to vynikajúca voľba pre predjedlo servírované na sušienkach. Jej ingrediencie sú podobné ako pri predchádzajúcom recepte, avšak príprava je odlišná a verte, že aj výsledná chuť.

Ingrediencie:

  • 1 sladký zemiak
  • 1 mrkva
  • 1 stredne veľká červená cibuľa
  • 1/2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 vrchovatá lyžica pasty tahini
  • 3/4 lyžičky morskej soli
  • 1/4 lyžičky karí prášku
  • 1/4 lyžičky mletej rasce
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • Šalátová uhorka a pažítka na ozdobu
  • Opečený chlieb na servírovanie

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si pekáč s vyšším okrajom.
  • Zemiaku, mrkvu aj cibuľu očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
  • Všetko vhodíme do pekáča, premiešame a pokvapkáme olivovým olejom.
  • Dáte do predhriatej rúry a pečieme 40 minút, aby bola zelenina mäkká.
  • Keď je zelenina upečená, necháme ju trochu vychladnúť a potom ju preložíme do nádoby mixéra/robota.
  • Pridáme pastu tahini, soľ, korenie, rascu, karí prášok a všetko starostlivo rozmixujeme na pyré.
  • Necháme vychladiť asi 30 minút v chladničke.
  • Servírujeme na opečenom chlebe, ozdobené plátkami šalátovej uhorky a nasekanou pažítkou.

Tip: Opečený chlieb si najlepšie pripravíme tak, že na panvici rozpustíme trochu čerstvého masla a chlieb na ňom z oboch strán opražíme dozlatista.

Krémová náterka s batátmi na sendviče.
Zdroj: https://tarateaspoon.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.