Vegánska zemiaková zmes

Vegánska zemiaková zmes

Tento vegánsky recept je veľmi lahodný, jednoduchý a hravo môže konkurovať pochúťkam s mäsom. Pre jeho ochutnanie nemusíte byť vegán, pretože občas nie je na škodu, skúsiť niečo nové, netradičné a dobré.

Ingrediencie:

  • 5 stredne veľkých zemiakov
  • 1 veľká cibuľa (žltá alebo červená)
  • 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 hrnček bulguru
  • 1 stredne veľká paradajka
  • 1/2 červenej papriky
  • 3 – 5 lístkov čerstvej mäty
  • 3 – 5 lístkov čerstvej bazalky
  • 2 jarné cibuľky
  • 1/2 hrnčeka mletých vlašských orechov
  • 2 lyžice korenia kamouneh (zmes koreniacich bylín)
  • 2 lyžice melasy z granátového jablka
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • 1/5 lyžičky korenia Sumak
  • 1 lyžička soli

Postup:

  • Zemiaky dáme do hrnca, zalejeme vodou a uvaríme v šupke, kým nebudú mäkké.
  • Potom ich necháme vychladnúť, olúpeme a roztlačíme.
  • Cibuľu očistíme, nakrájame na jemné kúsky a dáme do panvice, v ktorej predtým rozohrejeme olivový olej.
  • Pridáme kajenské korenie, mletú papriku, čierne korenie a spoločne opražíme.
  • Bulgur namočíme na 5 až 10 minút do misky s vodou. Potom precedíme, necháme chvíľu odkvapkať a pridáme k roztlačeným zemiakom.
  • Cibuľu aj jarnú cibuľku očistíme as paradajkami nakrájame na drobné kocky. Tiež dáme k zemiakom.
  • Prisypeme k nim aj vlašské orechy, nasekanú bazalku s mätou a osolíme.
  • K zemiakom tiež prihodíme všetko korenie, melasu a citrónovú šťavu.
  • Dôkladne zamiešame a podľa potreby ešte dochutíme. Preložíme do servírovacej misky a pokvapkáme olivovým olejom.
Zemiaky Kibbet batata ako nátierka.
Zdroj: https://zaatarandzaytoun.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.