Vegánska buchta z celých citrónov

Vegánska buchta z celých citrónov

Citrónová buchta bez vajec a bez lepku, na ktorej potrebujete iba 5 kľúčových ingrediencií. Znie to úžasne? Potom si ju s nami poďte pripraviť!

Ingrediencie

  • 250 g veľkých organických dôkladne umytých citrónov
  • 2 a ½ šálok (250 g) mandľovej múky
  • 1 šálka (200 g) trstinového cukru
  • ¾ šálky (85 g) zemiakového alebo kukuričného škrobu
  • ½ šálky (120 g) vody
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • ⅛ lyžičky kurkumy, voliteľne pre farbu

Postup

  1. Dôkladne umyte citróny.
  2. Pridajte asi 4 šálky vody do malého hrnca a vložte do vody celé citróny.
  3. Na strednom ohni citróny duste 30 minút, kým ich šupku neprepichneme bez odporu.
  4. Zlejte vodu a nechajte citróny vychladnúť.
  5. Predhrejte rúru na 170 °C.
  6. Vymažte 20 cm tortovú formu 20 cm.
  7. Citróny nahrubo nasekajte a odstráňte z nich všetky semienka.
  8. Umiestnite ich do kuchynského robota a rozmixujte ich na pyré.
  9. Nebojte sa, ak sú v pyré malé kúsky kôry.
  10. Pridajte ostatné ingrediencie na buchtu do kuchynského robota.
  11. Mixujte, kým nie je zmes spojená a pomerne hustá.
  12. Naložte cesto do tortovej formy.
  13. Vrch uhlaďte lyžicou alebo špachtľou.
  14. Buchtu pečte 35-40 minút.
  15. Buchta je hotová, keď doprostred vložíte špajľu a vyberiete ju čistú.
  16. Nechajte buchtu v tortovej forme úplne vychladnúť.
  17. Pred servírovaním buchtu posypte práškovým cukrom.
  18. Zvyšnú buchtu skladujte vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote po dobu 1 dňa, v chladničke 3 dni alebo v mrazničke až 1 mesiac.
Bezlepková buchta z celých citrónov servírovaná na tanieri.
www.rainbownourishments.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.