Citrónový chlebíček s polevou

Citrónový chlebíček s polevou

Tento múčnik je neuveriteľne ľahký na prípravu a pritom je tak plný sladkej a jemnej citrónovej chuti! Lahodná citrónová poleva a drobenka tomu dodávajú korunu.

Ingrediencie

Na chlebíček:

  • 8 polievkových lyžíc masla zmäkčeného na izbovú teplotu
  • 1 šálka cukru
  • 1 veľké vajcia
  • 2 čajové lyžičky citrónovej kôry
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1 polievková lyžica čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • 1 a ½ šálky hladkej múky
  • ¾ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • ¾ lyžičky soli
  • ½ šálky kyslej smotany

Na posýpku:

  • 4 polievkové lyžice studeného masla, nakrájaného na malé kocky
  • ½ šálky hladkej múky
  • ½ šálky cukru
  • 2 čajové lyžičky citrónovej kôry

Na polevu:

  • 1 a ½ šálky práškového cukru
  • ½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 2-3 polievkové lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Postriekajte 23 cm formu na chlebíček sprejom na pečenie a odložte bokom.
  3. V mise stolného mixéra s lopatkovým nástavcom alebo vo veľkej mise s ručným mixérom vymiešajte maslo a cukor.
  4. Začnite na nízkej rýchlosti, kým nebude všetko zapracované, potom nastavte na strednú rýchlosť a miešajte 2–3 minúty, kým nebude zmes ľahká, svetlá a nadýchaná.
  5. Pridajte vajcia, citrónovú kôru, vanilku a citrónovú šťavu a premiešajte.
  6. V malej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  7. Pridajte polovicu múčnej zmesi k zmesi masla a ostatných ingrediencií a premiešajte.
  8. Pridajte polovicu kyslej smotany a premiešajte.
  9. Opakujte so zvyšnou múkou, potom s kyslou smotanou.
  10. Zoškrabajte strany a potom znova miešajte asi 15 sekúnd, aby sa všetko spojilo.
  11. Nalejte do pripravenej formy a rovnomerne rozprestrite a uhlaďte.
  12. Teraz si pripravte posýpku.
  13. Ingrediencie na posýpku vložte do stredne veľkej misy.
  14. Maslo s ostatnými ingredienciami pomocou prstov poriadne
  15. Nasypte posýpku na cesto.
  16. Pečte 60–70 minút, kým špajľa vložená do stredu nevyjde čistá.
  17. Nechajte 5 minút vychladnúť vo forme, formu potom obráťte a chlebíček nechajte na mriežke úplne vychladnúť.
  18. Teraz vložte všetky prísady na polevu do malej misky a prešľahajte.
  19. Pokvapkajte vzniknutou polevou celý chlebíček a servírujte.
Chlebíček z citrónov preliaty polevou a ozdobený čerstvými citrónmi servírovaný vo forme.
www.thesaltymarshmallow.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.