Jemné muffiny

Jemné muffiny

Bezinky sa dajú použiť na výrobu mnohých dobrôt a sladké múčniky medzi ne rozhodne patria. Príprava je maximálne jednoduchá, rýchla a výsledok vás určite prekvapí svojou lahodnou chuťou.

Ingrediencie:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 3 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/4 hrnčeka domáceho jablčného pyré
  • 1 hrnček čerstvej bazy (bobúľ)

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 200 stupňov a pripravíme formu na muffiny, ktorú vystriekame kuchynským sprejom a do každého otvoru dáme papierový košíček zodpovedajúcej veľkosti.
  • V jednej mise zmiešame suché prísady a dáme bokom.
  • Do inej misy dáme vajcia, jablčnú omáčku a našľaháme.
  • Prihodíme bazy a znova dôkladne premiešame.
  • Nakoniec vmiešame do suchej zmesi a lyžicou rozdelíme do plechu na muffiny.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 15 – 20 minút.
  • Po upečení vyberieme z rúry a necháme chvíľu oddýchnuť.
  • Potom už len stačí aj s košíčkom vybrať a môžeme konzumovať.

Tip: Kto chce, môže muffiny posypať práškovým cukrom alebo namočiť do čokoládovej polevy, prípadne ozdobiť šľahačkou a cukrovým zdobením.

Jemné a nadýchané muffiny z bazy.
Zdroj: https://recipes.sparkpeople.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.