Vyprážané bazové kvety

Vyprážané bazové kvety

Klasický rezeň milujeme všetci, ale určite mi dáte za pravdu, že občas nie je na škodu skúsiť aj niečo iné, netradičné, čo sme ešte nikdy neochutnali. Bezinky sú vďačnou ingredienciou a pripravené v luxusnom cestíčku chutia skvele.

Ingrediencie:

  • 12 čerstvých bazových kvetov
  • 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička práškového cukru
  • 1/2 – 3/4 hrnčeka svetlého piva
  • Slnečnicový olej na vyprážanie

Postup:

  • Začneme tým, že dôkladne opláchneme bazové kvety a necháme ich odkvapkať.
  • Múku, kypriaci prášok do pečiva a cukor zmiešame dohromady.
  • Pridáme pivo a miešame, aby vzniklo mierne husté cesto. Keď bude veľmi hutné, prilejeme viac piva.
  • Do hlbokej panvice nalejeme 3 cm slnečnicového oleja a zahrejeme na 180 stupňov.
  • Odkvapkané hlavy kvetov namočíme do cesta, aby boli úplne ponorené, a potom ich necháme nad misou trochu odkvapkať.
  • Opatrne vložíme do panvice s horúcim olejom. Vyprážame asi 1 – 2 minúty do svetlej zlatohnedej farby.
  • Po vybratí ich dáme na tanier s kuchynskými papierovými utierkami, aby sa hlavy zbavili prebytočného oleja.
  • Postupne takto usmažíme všetky. Servírovať ich môžeme v sladkej aj slanej podobe.
  • Slaný variant je ideálny s hranolkami a tatárkou. Pri tej sladkej stačí osmažené hlavy poliať javorovým sirupom alebo tekutým medom či poprášiť práškovým cukrom. Hodí sa k tomu aj kopček vanilkovej zmrzliny.
Bezinkové kvety obaľované v chutnom pivnom cestíčku a vyprážané ako klasický rezeň.
Zdroj: https://veganonboard.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.