Klasický rezeň milujeme všetci, ale určite mi dáte za pravdu, že občas nie je na škodu skúsiť aj niečo iné, netradičné, čo sme ešte nikdy neochutnali. Bezinky sú vďačnou ingredienciou a pripravené v luxusnom cestíčku chutia skvele.
Ingrediencie:
- 12 čerstvých bazových kvetov
- 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička práškového cukru
- 1/2 – 3/4 hrnčeka svetlého piva
- Slnečnicový olej na vyprážanie
Postup:
- Začneme tým, že dôkladne opláchneme bazové kvety a necháme ich odkvapkať.
- Múku, kypriaci prášok do pečiva a cukor zmiešame dohromady.
- Pridáme pivo a miešame, aby vzniklo mierne husté cesto. Keď bude veľmi hutné, prilejeme viac piva.
- Do hlbokej panvice nalejeme 3 cm slnečnicového oleja a zahrejeme na 180 stupňov.
- Odkvapkané hlavy kvetov namočíme do cesta, aby boli úplne ponorené, a potom ich necháme nad misou trochu odkvapkať.
- Opatrne vložíme do panvice s horúcim olejom. Vyprážame asi 1 – 2 minúty do svetlej zlatohnedej farby.
- Po vybratí ich dáme na tanier s kuchynskými papierovými utierkami, aby sa hlavy zbavili prebytočného oleja.
- Postupne takto usmažíme všetky. Servírovať ich môžeme v sladkej aj slanej podobe.
- Slaný variant je ideálny s hranolkami a tatárkou. Pri tej sladkej stačí osmažené hlavy poliať javorovým sirupom alebo tekutým medom či poprášiť práškovým cukrom. Hodí sa k tomu aj kopček vanilkovej zmrzliny.