Vianočný domáci likér

Vianočný domáci likér

Keď už skúšate recepty s touto populárnou rastlinkou, rozhodne nesmie chýbať aj tekutý variant, ktorý môžeme ponúknuť návštevám počas vianočných sviatkov. Malá „štamprdlička“ vždy poteší a zahreje počas zimných mesiacov.

Ingrediencie:

  • 300 g zrelých bazy (bobúľ)
  • 300 g sladkých tvrdých cukríkov (napr. drops)
  • 1 vanilkový struk
  • 1 menšia škoricová tyčinka (celá škorica)
  • 700 ml bieleho rumu

Postup:

  • Otrháme všetky zrelé bobule. Tie, ktoré sú zelené zlikvidujeme. Dáme do sita a dôkladne prepláchneme.
  • Umyté bazy dáme do hrnca, pridáme polovicu sladkých cukríkov.
  • Vanilkový struk rozrežeme na dve polovice, ale necháme spojený jeden koniec a spolu so škoricou vhodíme do hrnca k bazam.
  • Privedieme do varu a veľmi často miešame.
  • Necháme vychladnúť a potom dáme do fľaše zvyšné cukríky, zalejeme vychladnutou zmesou a prilejeme rum.
  • Dobre utesníme a niekoľkokrát fľašu otočíme, aby sa zmes premiešala.
  • Odložíme na chladné tmavé miesto, kde bude stála teplota (nedávame do chladničky).
  • Likér potrebuje zrieť 6 týždňov, pričom ho pravidelne budeme pretrepávať. Stačí dvakrát do týždňa.
  • Po uplynutí doby zrenia bude mať likér tú správnu rozvinutú chuť.
  • Pripravíme si čistú nádobu, na ktorú dáme jemné sito a likér do neho prelejeme, aby ho bolo možné precediť a zbaviť sa zvyškov bobúľ a korenia.
  • Hotový likér prelejeme do čistej fľaše alebo dvoch menších a môžeme konzumovať.
Špičkový bezinkový likér na slávnostné príležitosti.
Zdroj: https://eatsmarter.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.