Džem z tekvice hokkaido

Džem z tekvice hokkaido

Tento recept má jednu veľkú výhodu – na rozdiel od sezónneho ovocia, ktoré je spravidla nutné spracovať rýchlo, aby sa nepokazilo, môžete tekvicovú marmeládu vyrobiť kedykoľvek počas roka. Okrem tekvice hokkaido môžete použiť aj maslovú tekvicu. Hotový džem sa hodí nielen na mazanie pečiva, ale ak sa ponáhľate, môžete ho použiť aj ako základ do tekvicového koláča.

INGREDIENCIA

  • 900 g tekvice zbavenej stopky, dužiny a semienok
  • 265 g cukru
  • 2 polievkové lyžice pomarančovej šťavy
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • štipka soli
  • 1/2 vanilkového struku

POSTUP:

  1. Očistenú tekvicu nakrájajte na väčšie kocky a vložte do hrnca s paráčikom.
  2. Podlejte vodou a varte v pare cca 30 minút, kým nebude tekvica mäkká.
  3. Opatrne odstráňte šupky a tekvicu rozmixujte tyčovým mixérom do hladka.
  4. Prídete cukor, pomarančovú a citrónovú šťavu a soľ. Vyškrabnite vnútro vanilkového struku a všetky ingrediencie dôkladne premiešajte.
  5. Varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí.
  6. Po cca desiatich minútach by mala hmota zhustnúť.
  7. Vypnite platničku a džem ihneď plňte do pripravených sterilizovaných pohárov.
  8. Ihneď zatvorte a postavte dnom nahor, kým pohár nevychladnú.
  9. Takto zavarený tekvicový džem vám vydrží niekoľko mesiacov.
Tekvicový džem v pohári, vareška a krajoch chleba natretý džemom.
www.davidlebovitz.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.