Škoricové vianočné pečivo

Škoricové vianočné pečivo

Pokiaľ milujete škoricu, ktorá je pre Vianoce typická, potom iste túto lahôdku uvítate. Cukroví sa rozplýva na jazyku a je krásne jemné. No a pre toho, kto toto korenie naozaj zbožňuje a môže ho vo všetkom, sú tu na vyskúšanie recepty na churros , ktoré rozhodne stoja za to vyskúšať.

Ingrediencie:

  • 2 vaječné bielky
  • ⅛ lyžičky vínneho kameňa v prášku
  • 120 g práškového cukru
  • ½ lyžičky vanilkovej pasty
  • 200 g mandľovej múky + na posyp doske
  • ¼ lyžičky mandľového extraktu
  • 2 lyžičky škorice
  • Štipka soli

Postup:

  • Predhrejeme rúru na 230 stupňov a pripravíme si dva plechy na sušienky s papierom na pečenie.
  • Bielky vyšľaháme do peny, pridáme vínny kameň a ďalej šľaháme, kým sa nevytvoria tuhé špičky.
  • Za stáleho šľahania preosejeme práškový cukor, kým sa dobre nespoja s bielkami.
  • Pridáme vanilkovú pastu a šľaháme tak dlho, až sa všetko bude oddeľovať od seba.
  • Odoberieme ¼ hrnčeka zmesi vaječných bielkov a dáme bokom. Neskôr ich použijeme ako polevu.
  • Do mixovacej nádoby pridáme mandľovú múku, mandľový extrakt, škoricu a soľ. Potom šľaháme, aby sa cesto spojilo a bolo lepkavé.
  • Keď bude cesto až veľmi lepkavé, prisypeme viac mandľovej múky s práškovým cukrom. Pokiaľ je príliš lepivé, pridajte viac orechov a práškový cukor.
  • Plochu posypeme mandľovou múkou a cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,4 cm.
  • Vykrájame hviezdičky a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Zužitkujeme tiež odrezky cesta a vždy spojíme v guli, vyvaľkáme a vykrájame, kým všetko nespracujeme.
  • Pomocou cukrárskeho štetca potrieme každý jednotlivý kúsok cukroviniek odloženou zmesou z vaječných bielkov v tenkej vrstve.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15-20 minút. Poleva by mala zostať takmer biela, len s ľahkým nádychom hnedého odtieňa.
  • Necháme sušienky úplne vychladnúť.
Luxusné hviezdičky zo škorice pre vianočné sviatky.
Zdroj: https://www.hallmarkchannel.com

Tip: Chystáte pohostenie na svadbu a chcete niečo dobré na zub? Skúste škoricové mexické svadobné pečivo v štýle snehových gulí.

Ingrediencie: 1 hrnček hladkej múky, 1 hrnček mletých vlašských orechov, 1/2 lyžičky vanilkového extraktu, 1/2 lyžičky mletej škorice, 1/2 hrnčeka zmäknutého nesoleného masla a 1/4 hrnčeka múčkového múčka.

Ako na to: Rúru si predhrejeme na 175 stupňov. Vlašiaky dáme do misy, prisypeme múku, škoricu a premiešame. Maslo, cukor aj vanilkový cukor dáme do nádoby kuchynského robota a 4 minúty mixujeme. Postupne po častiach vsypeme múčnu zmes a mixujeme, až sa všetko spojí.

Lyžicou alebo mini naberačkou na zmrzlinu odoberáme kúsky cesta a kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 15 minút, a ešte teplé obalíme v práškovom cukre alebo len poprášime.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.