Kedykoľvek sa pečie akékoľvek pečivo, kedy sa dva kúsky lepia k sebe dobrou náplňou, stojí to za to. Zlepovať môžete maslovým krémom, pikantnou marmeládou, alebo tiež populárnou Nutellou. V tomto prípade použijeme latinskoamerickú verziu mliečneho karamelu Dulce de leche.
Ingrediencie:
- 3 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
- 1 vrchovatá lyžička mletej škorice
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 1 a 1/2 hrnčeka zmäknutého masla
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 vajce
- 2 polievkové lyžice mlieka
- 1 lyžička kvalitného vanilkového extraktu
- 1 plechovka mliečneho karamelu Dulce de leche
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 170 stupňov a pripravíme si plech na pečenie vyložený papierom na pečenie.
- Vo veľkej mise zmiešame múku, škoricu a kypriaci prášok do pečiva.
- V inej mise našľaháme maslo s cukrom pomocou elektrického ručného mixéra do svetlej a nadýchanej hmoty.
- Pridáme vajcia, mlieko, vanilkový extrakt a znova dôkladne premiešame.
- Postupne začneme za stáleho miešania prisypávať múčnu zmes do maslovej zmesi.
- Cesto po častiach vložíme do lisu na pečivo a vytláčame sušienky v tvare, ktorý máme práve po ruke rovno na plech na pečenie.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme po dobu 10–12 minút, prípadne pokiaľ nebude mať pečivo zlatistý nádych.
- Hotové sušienky vyberieme z rúry a necháme pár minút odpočívať na plechu.
- Potom preložíme na kuchynskú mriežku, aby pečivo úplne vychladlo.
- Nakoniec potrieme vždy jednu polovicu lyžičkou Dulce de leche a priklopíme druhou polovicou.
- Kto chce, môže ešte počkať rozpustenou čokoládou, ale nie je to potrebné.