Zlepované škoricové pečivo

Zlepované škoricové pečivo

Kedykoľvek sa pečie akékoľvek pečivo, kedy sa dva kúsky lepia k sebe dobrou náplňou, stojí to za to. Zlepovať môžete maslovým krémom, pikantnou marmeládou, alebo tiež populárnou Nutellou. V tomto prípade použijeme latinskoamerickú verziu mliečneho karamelu Dulce de leche.

Ingrediencie:

  • 3 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 vrchovatá lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 hrnčeka zmäknutého masla
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice mlieka
  • 1 lyžička kvalitného vanilkového extraktu
  • 1 plechovka mliečneho karamelu Dulce de leche

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 170 stupňov a pripravíme si plech na pečenie vyložený papierom na pečenie.
  • Vo veľkej mise zmiešame múku, škoricu a kypriaci prášok do pečiva.
  • V inej mise našľaháme maslo s cukrom pomocou elektrického ručného mixéra do svetlej a nadýchanej hmoty.
  • Pridáme vajcia, mlieko, vanilkový extrakt a znova dôkladne premiešame.
  • Postupne začneme za stáleho miešania prisypávať múčnu zmes do maslovej zmesi.
  • Cesto po častiach vložíme do lisu na pečivo a vytláčame sušienky v tvare, ktorý máme práve po ruke rovno na plech na pečenie.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme po dobu 10–12 minút, prípadne pokiaľ nebude mať pečivo zlatistý nádych.
  • Hotové sušienky vyberieme z rúry a necháme pár minút odpočívať na plechu.
  • Potom preložíme na kuchynskú mriežku, aby pečivo úplne vychladlo.
  • Nakoniec potrieme vždy jednu polovicu lyžičkou Dulce de leche a priklopíme druhou polovicou.
  • Kto chce, môže ešte počkať rozpustenou čokoládou, ale nie je to potrebné.
Vynikajúce škoricové sušienky s vrstvou lahodnej náplne a neodolateľnou chuťou.
Zdroj: https://www.wilton.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.