Tento recept je skvelý v tom, že bravčové mäso môžeme nahradiť aj iným druhom mäsa napríklad kuracím alebo teľacím a vždy to bude perfektne fungovať. Navyše je jednoduchý a veľmi chutný!
INGREDIENCIA
- 2–3 lyžice masti alebo masla
- 750 g bravčovej plece, nakrájané na kocky
- 2 menšie cibule, nakrájané nadrobno
- 3 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
- 1,5 lyžice hladkej múky
- 1,5 lyžice mletej sladkej papriky
- 100 ml smotany na šľahanie
- soľ a čerstvo mleté korenie
- 200 ml vývaru
POSTUP
- V hrnci rozohrejte tuk a opečte na ňom mäso zo všetkých strán.
- Potom mäso vyberte z hrnca a nasypte doň cibuľu a cesnak, opečte ich, aby cibuľa zosklovatela a cesnak sa nepripálil.
- Vráťte k nim mäso, zaprášte múkou a krátko opražíme.
- Odstavte a vmiešajte papriku, jemne osoľte a okoreňte.
- Podlejte vývarom a premiešajte.
- Priveďte do varu, zmiernite oheň, priklopte a zhruba 30–45 minút duste domäkka.
- Ku koncu opatrne vmiešajte smotanu na šľahanie.
- Osoľte a okoreňte.
- Prehrejte, ale už nevarte.
- Podávajte s ľubovoľnou prílohou.
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty s bravčovým mäsom na paprike . Máme pre vás 6 luxusných variantov!