Sviečková z bravčového mäsa

Sviečková z bravčového mäsa

Sviečková patrí medzi najobľúbenejšie české jedlá. Všetci ju poznáme pripravovanú s hovädzím mäsom, ale skvele chutí aj s mäsom bravčovým. Použite bravčovú bábiku a nebudete sklamaní!

INGREDIENCIA

  • 450 g bravčovej bábiky
  • 60 g údenej slaniny
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1/2 zeleru
  • 100 ml 33% smotany na šľahanie
  • 3 lyžice 20% smotany
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 bobkový list
  • 4 guličky čierneho korenia
  • 3 guličky nového korenia
  • soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • mletá paprika podľa chuti
  • štipka kryštálového cukru
  • šťava z 1 citróna

POSTUP

  • Bravčovú bábiku umyte a osušte.
  • Zeleninu očistite, umyte a nakrájajte na kolieska a kocky.
  • Slaninu nakrájajte na kocky a dajte do rozpáleného hrnca pustiť tuk.
  • Do hrnca potom pridajte nakrájanú cibuľu so štipkou cukru a opečte.
  • Pridajte mäso a opečte ho zo všetkých strán.
  • Mäso odložte do misy a do hrnca k cibuli pridajte zeleninu.
  • Pridajte mletú papriku a podlejte vodou.
  • Vráťte do hrnca späť mäso a pod pokrievkou duste 40 minút.
  • Keď je mäso a zelenina mäkké, premiešajte smotanu na šľahanie s múkou.
  • Vyberte mäso a zeleninu rozmixujte tyčovým mixérom.
  • Pridajte do hrnca smotanu s múkou a nechajte prejsť varom.
  • Nakoniec pridajte aj 20% smotanu, premiešajte a nechajte na slabom plameni prebublať.
  • Ochuťte šťavou z jedného citróna.
  • Podávajte s domácou knedľou, kolieskom citróna a brusnicami.
  • Dobrú chuť!
Bravčová bábika so sviečkovou omáčkou a žemľovými knedľami servírovaná na tanieri s kolieskom citróna a brusnicami. Vedľa je položený príbor a pohár červeného vína.
www.varecha.pravda.sk

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových varných dosiek , kde sa dočítate všetko potrebné pre správnu voľbu. Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.