Výborné a jednoduché bravčové kotlety so smotanovou omáčkou s cesnakom, byliniek a šampiňónmi sa skvele hodia na večeru cez všedný deň, ale aj cez víkend. Pripravte si ich pokojne hneď dnes!
INGREDIENCIA
- 4 bravčové kotlety, s kosťou alebo bez (asi 2,5 cm hrubé)
- 1 lyžička koreniacej soli (podľa chuti)
- 1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice masla
Na smotanovú omáčku:
- 1 šálka nakrájaných šampiňónov
- 2 lyžice čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
- 1 lyžica čerstvého nasekaného tymiánu
- 4 strúčiky cesnaku, rozotrené
- 3/4 šálky smotany na varenie
POSTUP
- Kotlety ochuťte koreniacou soľou a korením.
- V panvici alebo v hrnci rozohrejte olej a maslo na stredne vysokom plameni, kým sa maslo nerozpustí.
- Opekajte kotlety asi 3-4 minúty z každej strany, kým nezozlátnu a stred už nie je jasne ružový (ak potrebujete, smažte po dávkach).
- Preložte na teplý tanier.
- Dajte bokom.
- Pridajte šampiňóny do maslovej šťavy v panvici a restujte 3-4 minúty na strednom plameni.
- Oškriabte všetky zvyšky, ktoré ostali z kotliet.
- Keď sú šampiňóny opečené, pridajte polovicu petržlenu, polovicu tymiánu a všetok prelisovaný cesnak; restujte 30 sekúnd, kým nebude zmes voňavá.
- Zalejte smotanou a varte 3-4 minúty do mierneho zhustnutia.
- Dochuťte soľou a čiernym korením, podľa vašej chuti.
- Pridajte kotlety späť do omáčky, nechajte minútu povariť, aby sa prehriali.
- Ozdobte zvyšnými bylinkami a ihneď podávajte.