Izraelský hummus s pečenou paprikou

Izraelský hummus s pečenou paprikou

Už ste niekedy ochutnali nátierku z pečenej zeleniny? Že nie? Určite by bola škoda nevyskúšať. Tento recept na hummus si zaslúžil aj video, tak nazrite.

Čo budeme potrebovať

  • 2 veľké červené papriky
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 2 hrnčeky varené cícermi (tj 1 hrnček sušené/alebo v konzerve)
  • 3 lyžice tahini
  • šťava z citróna
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica vody
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • ½ lyžičky mletej papriky
  • ½ lyžičky soli

Postup

  • Rúru si predhrejte na 205 °C.
  • Červené papriky umyte, očistite od semienok a nakrájajte na hrubšie plátky.
  • Dajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a potrite ich olivovým olejom.
  • Pridajte k nim všetok cesnak (nelúpte!), tiež ich potrite olejom.
  • Pečte asi 25 minút.
  • Po upečení môžete cesnak olúpať.
  • Dajte všetky ingrediencie (okrem cíceru) do mixéra a mixujte dohladka.
  • Občas zoškrabnite okraje mixéra, aby sa všetko dobre rozmixovalo.
  • Pridajte cícer a znovu mixujte.
  • Pokiaľ chcete, aby bol hummus hustejší, pridajte tahini, ak redší, pridajte vodu.
  • Prípadne dochuťte extra soľou alebo citrónovou šťavou.
Hummus s červenou paprikou a slaným chipsom.
Zdroj: lecremedelacrumb.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.