Crumble s ovsenými vločkami

Crumble s ovsenými vločkami

Pre každého, kto miluje čerstvé ovocie je tento dezert luxusnou pochúťkou na akúkoľvek príležitosť. Napríklad ho môžete pripraviť ako pohostenie pre návštevu, alebo malú desiatu pre svojich potomkov.

Ingrediencie:

  • 3 hrsti čerstvého ovocia (jahody + čerešne)
  • 3/4 hrnčeka polohrubej múky
  • 1/2 hrnčeka celozrnných ovsených vločiek
  • 1/2 hrnčeka trstinového cukru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 6 lyžíc zmäknutého soleného masla

Postup:

  • Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 180 stupňov.
  • V miske zmiešame múku, ovsené vločky, hnedý cukor a škoricu.
  • Pridáme zmäknuté maslo a prsty dôkladne zapracujeme do suchých surovín, aby sa utvorila drobenka.
  • Hotovú posýpku nasypeme do pekáča vymasteného hrubou vrstvou nesoleného masla.
  • Vložíme do rúry a pečieme cca 15 minút.
  • Potom vyberieme z rúry, premiešame a dáme piecť na ďalších 7 minút.
  • Upečenú posýpku necháme 2 – 3 minúty odpočívať.
  • Na taniere či do misky dáme čerstvé ovocie a posypeme posýpkou.
  • Kto chce, môže ešte pridať vanilkovú zmrzlinu.
  • Ak sa nám nechce piecť len samotnú posýpku, dáme čerstvé ovocie na dno pekáča, naň posýpku a pečieme klasicky. V letných mesiacoch je ale prijateľnejší prvý variant so studeným ovocím.
Múčnik s vôňou škorice.
Zdroj: https://www.becel.ca

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.