Crumble je populárna pochúťka, ktorá sa skvele hodí ako ľahká večera, popoludňajšia desiata, ale aj ako pohostenie pre návštevy.
Ingrediencie:
- 75 g hnedého cukru
- 3 lyžice vody
- 1 lyžička škorice
- 250 g bezlepkovej hladkej múky
- 150 g krupicového cukru
- 150 g masla
Postup:
- Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníka, nakrájame na kocky a dáme do misy.
- Prisypeme hnedý cukor, škoricu, zalejeme vodou a premiešame.
- Do inej misky preosejeme múku, pridáme cukor a na kúsky nakrájané maslo.
- Prsty spracovávame tak dlho, až vznikne hrudkovité kúsky.
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a pekáč vymastíme vrstvou masla.
- Jablká nasypeme do pekáča a rozprestrieme na celé dno.
- Na to dáme pripravenú posýpku, uhladíme a vložíme do predhriatej rúry.
- Pečieme dozlatista asi 55 až 60 minút.
- Potom už len stačí vybrať z rúry a servírovať.