Vegetariánsky dezert s jablkami bez lepku

Vegetariánsky dezert s jablkami bez lepku

Crumble je populárna pochúťka, ktorá sa skvele hodí ako ľahká večera, popoludňajšia desiata, ale aj ako pohostenie pre návštevy.

Ingrediencie:

  • 75 g hnedého cukru
  • 3 lyžice vody
  • 1 lyžička škorice
  • 250 g bezlepkovej hladkej múky
  • 150 g krupicového cukru
  • 150 g masla

Postup:

  • Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníka, nakrájame na kocky a dáme do misy.
  • Prisypeme hnedý cukor, škoricu, zalejeme vodou a premiešame.
  • Do inej misky preosejeme múku, pridáme cukor a na kúsky nakrájané maslo.
  • Prsty spracovávame tak dlho, až vznikne hrudkovité kúsky.
  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a pekáč vymastíme vrstvou masla.
  • Jablká nasypeme do pekáča a rozprestrieme na celé dno.
  • Na to dáme pripravenú posýpku, uhladíme a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme dozlatista asi 55 až 60 minút.
  • Potom už len stačí vybrať z rúry a servírovať.
Bezlepkové jablká s posýpkou.
Zdroj: https://www.dovesfarm.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.