Tak tento recept na crumble je úplne luxusný, zvlášť vďaka kombinácii úžasných surovín. Lahodná chuť ide ruka v ruke s nádhernou vôňou.
Ingrediencie:
- 6 veľkých jabĺk (kyslejšia odroda)
- 150 g trstinového cukru
- 2 lyžice polohrubej múky
- 5 lyžíc citrónovej šťavy
- 250 g hladkej múky
- 125 g masla
- 100 g ovsených vločiek
- 100 g mandľových lupienkov
- 80 g krupicového cukru
Postup:
- Vo veľkej mise spracujeme ručne hladkú múku s maslom, až kým zmes nevyzerá ako strúhanka.
- Pridáme ovsené vločky, mandľové lupienky, krupicový cukor, zamiešame a dáme na stranu.
- V inej miske zmiešame olúpané a nakrájané jablká zbavené jadrovníka, trstinový cukor, polohrubú múku a citrónovú šťavu.
- Preložíme do pekáča, zasypeme posýpkou a dáme do rúry predhriatej na 190 stupňov.
- Pečieme po dobu 25 minút, potom rúru vypneme a necháme pekáč v rúre ešte 30 – 40 minút dôjsť.
- Servírujeme ešte teplé zaliate napríklad uvareným pudingom.