Tento múčnik z čerstvých broskýň sa perfektne hodí ako lahodná letná desiata, dezert, ale aj ako raňajky. Navyše nie je presladený a tak zachutí aj tým, čo sladké buchty nemajú práve dvakrát v láske.
Ingrediencie
- 1 a 1/4 šálok hladkej múky
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 šálky rozpusteného masla
- 1/2 šálky plnotučného mlieka
- 3 lyžice medu
- 3 lyžice trstinového cukru
- 1 veľké vajcia
- 2 lyžičky vanilky
- 1 broskyňa, nakrájaná na kocky
- 1 broskyňa, nakrájaná na tenké plátky
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Do misy preosejte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
- V samostatnej mise zmiešajte rozpustené maslo, mlieko, med, 2 lyžice trstinového cukru, vajcia a vanilku.
- Vmiešajte mokré prísady do suchých, kým sa len nespoja, a vmiešajte broskyne.
- Nalejte cesto do vymastenej a papierom na pečenie vyloženej štvorcovej alebo 23 cm okrúhle formy a položte naň tenké plátky broskýň a posypte zvyšnou lyžicou trstinového cukru.
- Pečte 25 minút alebo pokiaľ špajľa vložená do stredu nevyjde čistá.
Inšpirujte sa našimi tipmi, ako si zavariť broskyne a vychutnať si ich tak po celý rok!