Medová buchta s čerstvými broskyňami

Medová buchta s čerstvými broskyňami

Tento múčnik z čerstvých broskýň sa perfektne hodí ako lahodná letná desiata, dezert, ale aj ako raňajky. Navyše nie je presladený a tak zachutí aj tým, čo sladké buchty nemajú práve dvakrát v láske.

Ingrediencie

  • 1 a 1/4 šálok hladkej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 šálky rozpusteného masla
  • 1/2 šálky plnotučného mlieka
  • 3 lyžice medu
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 1 veľké vajcia
  • 2 lyžičky vanilky
  • 1 broskyňa, nakrájaná na kocky
  • 1 broskyňa, nakrájaná na tenké plátky

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  2. Do misy preosejte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
  3. V samostatnej mise zmiešajte rozpustené maslo, mlieko, med, 2 lyžice trstinového cukru, vajcia a vanilku.
  4. Vmiešajte mokré prísady do suchých, kým sa len nespoja, a vmiešajte broskyne.
  5. Nalejte cesto do vymastenej a papierom na pečenie vyloženej štvorcovej alebo 23 cm okrúhle formy a položte naň tenké plátky broskýň a posypte zvyšnou lyžicou trstinového cukru.
  6. Pečte 25 minút alebo pokiaľ špajľa vložená do stredu nevyjde čistá.
Broskyňové rezy servírované na tácke s čerstvými broskyňami.
www.weelicious.com

Inšpirujte sa našimi tipmi, ako si zavariť broskyne a vychutnať si ich tak po celý rok!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.