Pre každého milovníka cestovín je táto receptúra úplne skvelou voľbou. Ostatne pečené ingrediencie dokážu ochutiť aj tú najnudnejšiu zmes a urobiť z nej niečo luxusné. Nie je nijako náročná a napriek tomu chutí skvele.
Ingrediencie:
- 1 palica pečeného cesnaku
- 6 lyžíc čerstvého masla
- 1 3/4 hrnčeka smotany na šľahanie
- 1 1/4 hrnčeka strúhaného parmezánu
- 1/2 lyžičky mletého bieleho korenia
Na zahustenie:
- 2 lyžičky múky
- 1 polievková lyžica kyslej smotany
Postup:
- Strúčiky cesnaku vyberieme zo šupky, dáme do misky a vidličkou roztlačíme.
- V hrnci na strednom ohni rozpustíme maslo, pridáme roztlačený cesnak, smotanu a varíme asi 5 minút.
- Prisypeme strúhaný syr, korenie a za stáleho miešania necháme rozpustiť.
- Kyslú smotanu zmiešame s múkou a prilejeme do hrnca.
- Dôkladne šľaháme, aby zmizli všetky hrudky.
- Pokračujeme v šľahaní tak dlho, až bude omáčka pekne hustá a krémovitá.
- Podávame s mäsom alebo cestovinami, ale pokojne sa dá použiť aj ako omáčka/dip na namáčanie grilovaných krídielok a podobne.