Buchta Streusel s hruškami

Buchta Streusel s hruškami

Koláč Streusel je dokonalým jesenným a zimným dezertom, ktorý si navyše pripravíte skutočne hravo. Jemný základ, hrušky a lahodná škoricová omrvinka sú perfektnou kombináciou.

Ingrediencie

Na buchte:

  • 1/2 šálky masla izbovej teploty
  • 3/4 hrnčeka bieleho cukru
  • 2 vajcia, izbové teploty
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky mlieka, izbovej teploty
  • 1/2 šálky kyslej smotany, izbové teploty (najlepšia je plnotučná)
  • 2 šálky hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 polievková lyžica masla na vymazanie formy
  • 3-4 čerstvé hrušky, olúpané a nakrájané na tenké plátky (alternatívne použite 850 ml veľkú plechovku konzervovaných hrušiek)

Na posýpku:

  • 2/3 šálky hladkej múky
  • 2/3 hrnčeka bieleho cukru
  • 4 lyžice rozpusteného masla
  • 1/2 lyžičky škorice

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  2. Pridajte maslo a cukor do misy stolného mixéra a šľahajte, kým nebude zmes nadýchaná a nezačne mať bledú farbu (asi 4-5 minút).
  3. Pridajte vajcia a vanilku a šľahajte na strednú rýchlosť, pokiaľ nebude zmes hladká.
  4. Je dobré misu pravidelne škrabať, aby ste sa uistili, že je všetko rovnomerne zapracované.
  5. Pridajte mlieko a kyslú smotanu a šľahajte na nízkej rýchlosti, kým sa všetko nespojí.
  6. Do samostatnej misy pridajte múku, prášok do pečiva a soľ a tieto prísady zmiešajte vidličkou alebo drôtenou metlou.
  7. Akonáhle sú všetky prísady zapracované, nasypte zmes múky do zmesi v mixéri.
  8. Zapnite mixér a sledujte, ako sa cesto spája.
  9. Akonáhle uvidíte formu cesta s pruhmi múky, vypnite mixér a vyberte misku.
  10. Premiešanie v tejto fáze môže spôsobiť príliš hustú a suchú buchtu s veľkými vzduchovými bublinami, čo rozhodne nechcete.
  11. Gumovou stierkou ručne oškrabajte boky misy a jemne vmiešajte zvyšnú múku.
  12. Sklenenú obdelníkovú formu s rozmermi 23×33 cm vymažte trochou masla a nalejte do nej pripravené cesto pomocou stierky, aby ste cesto zatlačili do rohov a vyrovnali povrch.
  13. Nakrájané hrušky rozotrite na hornú časť cesta.
  14. V čistej mise zmiešajte múku, cukor a škoricu na posýpku.
  15. Pridajte rozpustené maslo a všetko premiešajte vidličkou, kým sa zmes nerozpadá.
  16. Posypte hrušky posýpkou a uistite sa, že ich rovnomerne rozotrite do všetkých rohov.
  17. Pečte buchtu po dobu 47-50 minút.
  18. Keď je buchta hotová, drobenka bude hore mierne opečená a keď do stredu buchty vložíte špáradlo, vyjde čisté.
  19. Nechajte buchtu vo forme aspoň 20 minút vychladnúť, kým do nej zakrojíte.
  20. Užite si to!
Hruškový koláč s posýpkou a škoricou servírovaný na tanieriku.
www.thebusybaker.ca

Vyskúšajte našich 5 úžasných múčnikových receptov s posýpkou , po ktorých sa budete olizovať!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.