Taliansky mandľový koláč s hruškami

Taliansky mandľový koláč s hruškami

Dokonalý múčnik z čerstvých hrušiek, ktoré sú zasadené do ľahko sladkého vláčneho mandľového koláča. Perfektná buchta, ktorú si môžete vychutnať kedykoľvek počas dňa.

Ingrediencie

  • 9 lyžíc masla, izbové teploty
  • 9 lyžíc bieleho kryštálového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 6 lyžíc + 1 lyžička hladkej múky
  • 1 a 1/4 šálky mletých mandlí
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 3 stredné hrušky, zrelé, ale napriek tomu pevné, olúpané, zbavené jadrovníka a rozpolené pozdĺžne
  • 1/3 hrnčeka mandľových lupienkov
  • práškový cukor na ozdobu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 190 °C.
  2. 20 cm tortovú formu vymažte tukom a dno vyložte kruhom papiera na pečenie.
  3. Dajte bokom.
  4. Vo veľkej mise vyšľahajte elektrickým mixérom maslo s bielym cukrom na strednej rýchlosti, pokiaľ nebude zmes svetlá a nadýchaná.
  5. Pridajte vajcia, jedno po druhom a po každom pridaní dobre prešľahajte.
  6. Na nízkej rýchlosti premiešajte s hladkou múkou, mletými mandľami a práškom do pečiva.
  7. Lyžicou cesto nalejte do pripravenej formy a pomocou stierky zmes zarovnajte.
  8. Olúpte hrušky a potom ich rozkrojte na polovice pozdĺžne.
  9. Pomocou malej lyžičky odstráňte jadrovník a tiež zoškrabnite hrubú chrbticu, ktorá vedie až ku koncu stonky.
  10. Dajte bokom.
  11. Polovky hrušiek dajte na cesto a naaranžujte ich do kruhu, rezanou stranou dole a tenkým koncom smerom k stredu koláča.
  12. Posypte mandľovými lupienkami.
  13. Pečte v predhriatej rúre asi 35 minút, alebo pokiaľ špajľa, ktorú vležíte do stredu koláča, nevyjde čistá.
  14. Nechajte koláč vo forme úplne vychladnúť, potom prejdite nožom po vonkajšej strane formy a opatrne koláč vyberte.
  15. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Buchta z hrušiek posypaná mandľami servírovaná na tanieri.
www.seasonsandsuppers.ca

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.