Vianočná tvarohová štôlňa s marcipánom

Vianočná tvarohová štôlňa s marcipánom

Jednou z najobľúbenejších variant je tá obohatená o marcipán. Vyskúšajte, uvidíte, že si ju zamilujete!

Ingrediencie:

  • 500 g polohrubej múky
  • 42 g čerstvého droždia
  • 100 ml mlieka
  • 200 g masla
  • 250 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 200 g hrozienok
  • 1 vajce
  • 50 g kandizované pomarančovej kôry
  • 50 g kandizované citrónovej kôry
  • 75 g nasekaných mandlí
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry
  • štipka soli
  • 100 g marcipánu

Na potretie

  • 25 g masla
  • 3-4 PL práškového cukru

Postup:

  1. Múku a cukor dobre premiešajte a urobte uprostred zmesi jamku.
  2. Droždie rozpustite vo vlažnom mlieku a nalejte do jamky.
  3. Od okraja ich zasypte malým množstvom múky a nechajte 15 až 20 minút stáť.
  4. Pridajte ostatné prísady, okrem marcipánu, a ručne alebo s pomocou kuchynského robota vypracujte a mäkké hladké cesto.
  5. Nechajte cesto približne hodinu a pol kysnúť.
  6. Následne cesto vyvaľkajte, rozvaľkajte marcipán a položte ho doprostred cesta.
  7. Vytvarujte do tvaru štôlne.
  8. Takto pripravená vianočná štôlňa by mala pred vložením do rúry ešte ďalších 20 minút kysnúť.
  9. Pečte v rúre predhriatej na 150 ° C približne 35-45 minút.
  10. Teplú štôlňu po vybratí z rúry potrite rozpusteným maslom a posypte práškovým cukrom.
Kynutý variant štôlne obohatený o marcipán.
zdroj: chefkoch.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.