Zdravý variant klasickej štôlne

Zdravý variant klasickej štôlne

Táto vianočná pochúťka sa dá pripraviť aj v zdravšej podobe, vďaka ktorej sa nemusíte obávať, že sa každý kúsok prejaví na vašej postave.

Ingrediencie:

  • 300 g mletých ovsených vločiek alebo celozrnnej múky
  • 100 g ryžovej múky
  • 100 g mletých mandlí
  • 2 vajcia
  • 300 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g kokosového oleja
  • 6 PL javorového sirupu
  • 4 PL mandľového mlieka
  • 200 g nasekaných mandlí
  • 80 g sušených marhúľ
  • 50 g sušených brusníc
  • 3 PL amaretta
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1 čajová lyžička kardamómu
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky strúhanej citrónovej kôry
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Nakrájajte sušené marhule a brusnice.
  3. Zmiešajte ich s nasekanými mandľami a amarettom, dajte bokom.
  4. Ovsené vločky dajte do misy s ryžovou múkou, mletými mandľami, práškom do pečiva a jedlou sódou.
  5. Vmiešajte k zmesi korenia a nastrúhanú citrónovú kôru.
  6. V druhej mise vyšľahajte vajcia s nízkotučným tvarohom, kokosovým olejom, javorovým sirupom, vanilkovým extraktom a mandľovým mliekom.
  7. Pridajte tekuté prísady do misy s múkou a dobre premiešajte.
  8. Ručne alebo pomocou kuchynského robota vypracujte na cesto.
  9. Potom vmiešajte mandle a sušené ovocie.
  10. Z cesta vytvarujte typický tvar bochníka.
  11. Položte na plech vyložený papierom na pečenie
  12. Pečte v predhriatej rúre približne 45-50 minút.
  13. Keď vianočná štôlňa vychladne, môžete ju posypať malým množstvom práškového cukru, aby získala klasický vzhľad.
Zdravá štôlňa z ovsených vločiek, mandlí, sušených brusníc a marhúľ.
zdroj: foodlovin.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.